Ердоган продължава с предизборната кампания

592
Добави коментар

След кратко боледуване, турският президент Ердоган продължава с предизборната си кампания. На среща с избирателите в Измир няма и следа от заболяването, заради което се наложи да прекъсне участието си на живо в телевизионно предаване.

Хиляди хора посрещнаха президента след часове чакане под яркото слънце и развяваха знамена в подкрепа на лидера си.

Социолозите предвиждат оспорвана битка за поста, който Ердоган заема вече 20 години, а според експерти, това ще бъде най-трудната кампания за президента досега. Неговият опонент – Кемал Калъчдароглу, бивш държавен служител и по-либерално ориентиран от Ердоган, има големи шансове да спечели изборите на 14 май. Той е подкрепян от 6 партии и засега се очаква да привлече значителна част от гласовете, а някои агенции го поставят на първо място.

Инфлацията в Турция достига рекордните 50 % и според експерти, причината за това е икономическата политика на Ердоган. Много от привържениците му, дошли на срещата, не смятат така, а са убедени, че само Ердоган може да издигне държавата и да донесе просперитет.

„Той промени страната.“, категорични са те.

Въпреки силно консервативните му виждания за развитието на Турция, основани на религията, го подкрепят и по-светски ориентирани хора. Те искат той да продължи с авторитарната си политика и виждат в нея пътя напред за страната.

Други обаче са на противоположното мнение, а някои от привържениците му в Измир не дочакват и края на речта му и си тръгват разочаровани.