Как да отслабнем през лятото?

414
Добави коментар

Повечето от нас искат да свалят някой и друг килограм преди да е дошло лятото, за да изглеждат добре на плажа. Често обаче се случва това да остане само желание. Не бива да се отчайвате, защото истината е, че е по-лесно да се отслабва през лятото, отколкото за лятото. Защо ли? Лятото предлага много начини, по които да се улесни освобождаването от излишни килограми. Вижте само някои от тях.

Изобилие от плодове и зеленчуци

Всички знаем, че плодовете и зеленчуците са основните групи храни, на които са базирани повечето диети за отслабване. Това е така, защото те са нискокалорични, а в същото време са обемни като храна и запълват стомаха. Зеленчукова салата с някакъв протеин е чудесен диетичен обяд или вечеря,  плодовете са най-добрият вариант за десерт.

Лятото предлга истинско изоблие от пресни плодове и зеленчуци, така че възползвайте се максимално.

Повече движение

Лятото сме склонни да прекарваме повече време навън, защото времето е приятно. Често това време навън всъщност в много от случаите се прекарва във физическа активност – разходка, плуване, колоездене, федербал и т. н. Тези дейности спомагат да изгаряме повече калории на дневна база и така да сваляме килограми. Бъдете активни и се радвайте на слънцето колкото се може повече, а добрата форма ще дойде като резултат от това.

По-малко стрес

Лятото традиционно почиваме повече, поне мнозинството от хората. Опитайте се през отпуската  си да се освободите максимално от среса. Често пъти именно той ни води към преяждане и съответно напълняване. Почивайте си, забавлявайте се – така апетитът ви по естествен начин ще спадне.

Жегите регулират апетита

Това не важи за всеки човек, но все пак при много от хората когато времето е горещо, апетитът спада и най-често имаме предпочитание към по-леки и нискокалорични храни като салати и риба, отколкото към мазни и тежки блюда. Така по естествен начин приемаме по-малко калории и имаме по-голям шанс да отслабнем, в сравнение с другите сезони.
Ако не сте готови за плажа, не се плашете. Просто използвайте всички предимства, които ви дава лятото, за да свалите излишните килограми. Това все пак е важно не само за визията ви, но и за вашето здраве.