Кожата и морската вода – какво трябва да знаем

443
Добави коментар

Ако някога сте се чудили за ефектите на солената вода върху кожата, бъдете спокойни – морето е полезно за кожата ви. Вижте отговорите не най-често задаваните въпроси.

Помага ли морската вода за суха кожа?

Морската вода е пълна с богати минерали и хранителни вещества, които могат да помогнат на сухата кожа, включително:

  • магнезий;
  • калий;
  • калций;
  • селен;
  • натрий;
  • сяра.

Тези минерали са ефективна комбинация за облекчаване на сухата кожа и могат също да помогнат за подобряване на кожни заболявания като екзема и псориазис. Инстинктивно си мислим, че морската вода изсушава, но всъщност е по-скоро обратното, стига да хидратирате ефективно кожата след къпане.

Може ли морската вода да изчисти акнето?

Естествено срещащите се минерали в морската вода могат да помогнат за намаляване на риска от обрив чрез намаляване на бактериите и възстановяване на здравословни нива на рН в кожата. Може също така да успокои зачервяването и раздразнението. Солената вода също изтегля излишната мазнина от кожата, което изсушава пъпките.

Освен това морската вода ексфолира кожата по естествен начин и тя става гладка и сияйна.

Морската вода дехидратира ли кожата?

Хидратираната кожа е здрава кожа и бързото потапяне в морска вода може да помогне за повишаване на нивото на хидратация в кожата ви, като отвори порите и балансира нивата на естественото масло.

Вълшебният минерал в морската вода е магнезият, който защитава естествената бариера на кожата, като задържа влагата и насърчава регенерацията и повторния растеж на клетките – това може да помогне за намаляване на появата на фини бръчки по кожата.

Има ли странични ефекти на солената вода върху кожата?

Разбира се, преди да отидете на плажа, не забравяйте да нанесете водоустойчив слънцезащитен крем, за да предотвратите увреждане на кожата и слънчево изгаряне. Прекарването на твърде много време в морето може да изсуши кожата и косата ви, така че направете плувната си сесия кратка – около 15 минути е идеалната дължина.

Наслаждавайте се спокойно на вашата почивка! С правилни грижи и умереност, слънцето и морската вода ще подобрят и здравето, и красотата ви!