Стоичков: Лионел Меси не се интересува от пари, защото обича футбола

823
Добави коментар

Легендата на България и на бъгларския футбол Христо Стоичков направи коментар по темата за неуспешното завръщане на Лионел Меси в редиците на любимия му клуб Барселона. Припомняме, че аржентинецът избра да продължи своята професионална кариера в отбора на Интер Маями, като тази новина стана ясна съвсем скоро, тъй като имаше спекулации в медиите, че той със сигурност ще се завърне при „каталунците“.

Стоичков бе категоричен, че той и Меси никога не са играли футбол за пари, а от любов. Той добави, че нито възнаграждението, нито получените бонуси са имали значение, защото на първо място е да бъдеш оценен. Българинът споделя, че Меси се е преместил в Мейджър Лийг Сокър, за да трупа победи и да играе и добави за пореден път, че парите не са фактор.

Христо Стоичков изрази убеждение, че е бил наясно, че Лео Меси няма да се върне в Барселона и причината за това е начина, по който си е тръгнал от тима и последвалите събития след това. Всеизвестен факт е, че Меси желаеше да приключи кариерата си именно в Барселона.