Алжир наложи забрана за прожекции на „Барби“

252
Добави коментар
Галя Георгиева
Галя Георгиева

Алжир забрани излъчването на прожекции на хитовия филм „Барби“, който беше пуснат по кината в страната от известно време. Новината предава Ройтерс, позовавайки си на официални източници и местни медии. По последни данни причината за това решение е, че филмът излъчва пропаганда на хомосексуализма, както и на други поведение, което не отговаря на културата и религията на Алжир и местните му жители.

„Барби“ плени сърцата на хиляди зрители, които се струпаха в киносалоните, за да гледат любимата си история, пресъздадена по един иновативен начин. Продукцията се хареса на малки и големи, а завладяващата игра на актрисата Марго Роби и актьора Райън Гослинг, които са главните герои във филма, поставиха нови рекорди по посещаемост в кината в цял свят.

Към момента е известно, че страни като Ливан и Кувейт също са наложили забрана за излъчването на продукцията. Според запознати източници алжирското министерство има право да извършва контрол над съдържанието на всички филми и може да спре прожекциите им по всяко време, ако има основание за това.