8 интересни факта за Кристина Агилера

214
Добави коментар
Виктория Енева
Виктория Енева

1. Кристина Агилера е живяла в Япония

Кристина Агилера е родена в Ню Йорк, но не е прекарала първите си дни там. Тъй като баща й беше ветеран от армията, тя е трябвало да пътува на различни места, не само в щатите, но ив други страни. Агилера е прекарала няколко години от детството си в Япония. Тя се връща в САЩ след като родителите й се разделят.

2. Кристина Агилера смята Уитни Хюстън и Ета Джеймс за свои основни идоли

Уитни Хюстън, легендарната покойна певица, е вдъхновение за много от начинаещите изпълнители, включително Кристина Агилера, която я идолизира още от ранните дни на певческата си кариера.

Освен това Агилера е и запален фен на Ета Джеймс. За да отдаде почит на Ета Джеймс, Агилера пя на погребението й през 2012 г.

3. Дебютният й албум става номер едно в САЩ

Дебютният албум на Кристина Агилера беше издаден през 1999 г. и превзе поп индустрията като буря. Едноименният албум зае първото място в Billboard 200, продавайки над четвърт милион копия през първата седмица.

„Genie In The Bottle“, първият сингъл от албума, превърна Агилера в сензация за една нощ и оглави класацията на Billboard за рекордните пет седмици. Освен това, „What A Girl Wants“ и „Come On Over Baby“ също се класираха на първо място от същия албум.

4. Кристина Агилера има звезда на Алеята на славата в Холивуд

Холивудската алея на славата е огромна чест за всеки артист, независимо дали е актьор, продуцент, режисьор или музикант. Това е символ за признаване на приноса им към развлекателната индустрия. Като се има предвид това, само добре завършени и легендарни имена получават имената си в Холивудската алея на славата.

Признавайки приноса на Агилера към света на музиката, нейното име също е там в Холивудската алея на славата и беше представена през 2010 г.

5. Пише песен за Кели Кларксън

Кристина Агилера е близка с много колеги певци в бранша. В резултат на това тя помогна на няколко свои връстници да се издигнат до слава, а Кели Кларксън е отличен пример за това. Когато Кристина беше на върха на стълбичката в началото на 2000-те, тя написа песен за Кели Кларксън в дебютния албум на последната. Miss Independent, популярната песен, включена в дебютния албум на Кларксън, Thankful, е написана в съавторство от Кристина Агилера.

6. Кристина Агилера е продала над седемдесет и пет милиона записи по целия свят

Кристина Агилера е световна звезда, защото нейните албуми се представят добре не само в Съединените щати, но и в други части на света. Освен в САЩ, нейните албуми са продадени в милиони копия в страни като Обединеното кралство, Австралия и някои азиатски страни.

7. Кристина е избрана сред десетте най-влиятелни хора от списание Time

Списание Time се смята за едно от най-големите списания в света. Базираното в Ню Йорк списание публикува списък с най-влиятелните хора всяка година и няколко вдъхновяващи мъже и жени от различен произход се представят всяка година. Кристина Агилера беше включена в стоте най-влиятелни хора в света от списание Time през 2013 г.

8. Кристина има пет награди Грами

Грами е най-желаната награда в музикалната индустрия и всеки един музикант копнее да я спечели един ден. Кристиана Агилера е носител на „Грами“, спечелвайки признанието още в първата си година като певица.

Изпълнителката на „Genie In A Bottle“ има пет  общо награди Грами в бляскавата си кариера.