Забавни факти за любимите ни холивудски звезди

287
Добави коментар
Виктория Енева
Виктория Енева

Холивудските знаменитости се славят със своята креативност и непредубеденост – характеристики, които могат да повлияят както на техните изпълнения, така и на решения в личния им живот. Имайки това предвид, ето някои странни факти за някои от най-известните звезди, които да ви изненадат.

Мишел Пфайфър е изповядвала култ към дишането

Като млада холивудска надежда, Мишел Пфайфър прекарва известно време в култ, в който хората изпитват благоговение към въздуха и процеса на дишане, като най-висша функция на човека. Изповядващите този култ се самоопределят като „хора, който вярват, че е възможно да се издържа здравословно само на въздух“, каквото и всъщност да означава това.

Кристофър Уокън е бил укротител на лъвове в цирка

На 16-годишна възраст Кристофър Уокън е работил като помощник-укротител на лъвове в пътуващ цирк, за да може да свързва двата края.

„Когато главният укротител Терел Джейкъбс завършваше своето изпълнение, на арената оставаше един лъв и аз влизах и карах този лъв да прави трикове. Беше женски лъв на име Шеба и беше много сладка“, каза Уокън пред Vanity Fair.

Робърт Дауни-младши не е желан Япония

Бащата на Робърт Дауни младши сам го запознава с наркотиците, като му предлага марихуана, когато е само на осем години. За съжаление по-късно това има своя принос за развитието на зависимостите му от наркотици и алкохол, които го доведоха до затвор.

RDJ дори е бил задържан на път да влезе в Япония за дебюта си през 2008 г. Iron Man. След като японските власти проверяват паспорта му и откриват дългия му списък с престъпна дейност, Дауни е разпитван в продължение на шест часа. Властите най-накрая решават, че той може да влезе в Япония, но само за премиерата на Iron Man. Не пропуснали обаче да го помолят повече да не посещава страната им.

Кейт Бланшет – почти уволнена заради прическа

През 2002 г. австралийската актриса Кейт Бланшет обръсна русите си кичури, за да изобрази беглец в Рая. Това обаче не е първия път, в който звездата има такава прическа. Като тийнейджърка, посещаваща девическа гимназия, младата Кейт премина през пънк и готик фази, тя е носила мъжки дрехи, а на 15-годишна възраст актрисата, носителка на два Оскара, а обръснала главата си. В резултат на това едва не била уволнена от работа в старчески дом.

Нолан Гулд има IQ 150

Нолан Гулд, звездата от семейния ситком Modern Family, всъщност е гений в реалния живот. Той споделя пред медиите, че има IQ 150. Нолан завършва гимназия, когато е само на 13 години и е член на Mensa.

Леонардо ди Каприо е кръстен на знамения художник Леонардо да Винчи

Родителите на Леонардо ди Каприо били на меден месец във Флоренция и по време на посещението си в галерия Уфици малкият Лео рита за първи път, докато бременната му майка разглеждала картина на Леонардо Да Винчи. Баща му приел това като знак, че трябва да бъде кръстен „Леонардо“, така и направили.

Бритни Спиърс има свои идоли сред другите звезди

Музикалната кариера на Спиърс е вдъхновена от нейните любими изпълнители. Тя споменава Джанет Джексън, Уитни Хюстън и Мадона като нейни основни любимци и певци, от които се е учила, а Марая Кери е най-голямото и вдъхновение да се занимава с пеене. Спиърс също е фен на Майкъл Джексън, Бионсе и Шаная Туейн.