Как да станем успешни блогъри?

569
Добави коментар
Виктория Енева
Виктория Енева

Да имаш свой собствен блог се превърна не само модерно ново хоби, но и в начин да печелите добри пари от вкъщи, споделяйки идеите си със съмишленици. Трудна или лесна задача е да привлечете вниманието върху себе си при целия този непрекъснат поток от информация, които се лее буквално навсякъде? Определено не е лесно, затова със сигурност ще имате нужда от съвети и наставления през цялото време, докато работите над блога си. Запознайте се с най-основните и най-важните такива още преди да започнете.

Съсредоточете се върху вашата ниша

Ако все още не сте избрали тема за вашия блог, помислете за вашите хобита, страсти и лични преживявания. Това е добра идея, защото при наличието на толкова много онлайн съдържание ще трябва да изработите уникална цел, на която блогът ви да служи. Например, вместо да създавате общ блог за готвене и рецепти, помислете за конкретна ниша, като например вдъхновена от Италия вегетарианска кухня.

Каквато и да е вашата тема, помислете също какво се надявате да постигнете, за да прецизирате целта на вашия блог. Например, това може да е да помогнете на хората, да ги накарате да се смеят или да ги научите на нещо.

Изберете името на вашия блог

Имайте предвид, че вашият блог и име на домейн трябва да са еднакви и в идеалния случай да се открояват от тълпата. Името на блога ви трябва да е възможно най-кратко и запомнящо се,  може да бъде конкретна дума, фраза или игра на думи.

Уверете се обаче, че името ви вече не е заето, така че търсете в уеб домейни и социални медии.

Изберете своята платформа

Ще трябва също така да изберете платформата, която ще използвате, за да проектирате и пишете вашите публикации и да публикувате онлайн – WordPress, Typepad, Blogger ,Tumblr.

WordPress твърди, че е най-популярната платформа в света и е страхотна за начинаещи, които искат несложен сайт. Има много уроци в YouTube, които могат да ви помогнат да се научите как да създавате в платформата.

Проектирайте своя блог

Изборът на вашата тема за дизайн е важен, защото от него идва първото впечатление на читателя. Можете да закупите някои красиви и функционални теми, които не са скъпи и да получите безплатни плъгини, които ви помагат да правите много неща, като например създаване на самостоятелна начална страница.

Изборът на по-изчистена тема обикновено е най-добрият, като същевременно прави блога ви възможно най-удобен за потребителя. Например, важно е лесно и бързо да се вижда откъде читателите могат да споделят вашите публикации в социалните мрежи, а също и как да се свържат лично с вас.

Можете също да си изработите професионално лого, предназначено да завърши вашата марка, или да работите сами върху такова.

Намерете своята аудитория

Отидете там, където са вашите читатели. Това може да е в конкретни групи във Facebook, например TikTok, Instagram или LinkedIn. Следвайте постове на подобни теми, започвайте разговори и туитвайте публикациите си. Социалните медии са най-мощният инструмент за разпространение на вашите материали, ако ги използвате оптимално. Има дори създадени курсове по темата.

Добавете други канали

Ще има хора, които предпочитат да слушат или гледат, вместо да четат, така че можете да добавите YouTube канал или подкаст към блога си.