Топ 5 туристически дестинации за през есента

627
Добави коментар
Виктория Енева
Виктория Енева

Лятната ваканция свърши и всички се връщаме на работа. Чувствате ли се и вие малко депресирани след хубавото лято? Може би имате усещането, че ваканцията ви е била преди сто години, а всъщност едва сте се върнали зад бюрото си, на което ви чака огромен списък със задачи.

Идеалното лекарство за вас е да си направите нова ваканция! На много места в Европа време е чудесно за туризъм през септемвти, дори през октомври и ноември. Намерете няколко свободни дена и ги оползотворете по най-добрия начин.

Турция

Турция е страхотна дестинация през есента. Курортите в Турция предлагат перфектна почивка, ако просто искате да се отпуснете, да се насладите на слънцето и да не мислите за нищо. Освен това Турция е много достъпна дестинация, има много подходящи опции за деца, а и все пак страната е наша съседка и няма да се пътува прекалено дълго и изтощително.

Южна Франция

Есента в Южна Франция е меко казано прекрасна. Можете да летите например до Марсилия, да наемете кола там и да направите пътешествие в Южна Франция. Марсилия е чудесен град, за да започнете вашето пътуване. Има хубаво старо пристанище и много ресторанти. На около час западно от Марсилия, в посока Монпелие, ще откриете Parc Naturel regional de Camargue, известен със своите розови солени езера, диви бели коне и фламинго.

На разстояние с кола от Марсилия ще намерите градове като Ница, Стр Тропе и Кан. Можете дори да посетите  и друга държава – Монако!

Валенсия

Ако сте любители на градските пътувания, можете да посетите Валенсия тази есен. Валенсия става все по-популярна като дестинация за градско пътуване и има защо. Това е красив град с хубави стари сгради, вкусна храна и много слънчеви дни.

Частта от Валенсия с най-много забележителности е Старият град. Това е районът на север от гарата и на юг от коритото на пресъхналата река. Опитайте се да резервирате настаняването си в този район и ще бъдете много централно разположени с почти всичко на пешеходно разстояние.

Гърция

За някои хора посещение в Гърция през есента е за предпочитане пред посещение през юли. Тъй като лятото в Гърция може да бъде твърде горещо, есента е идеалното време да посетите Атина или някой от островите. Особено в Атина може да бъде твърде топло през лятото, когато жегата се задържа по тесните улици.

Септември или октомври са прекрасни месеци за посещение на Гърция. Туристите обожават островите. Крит ми е най-любим, тъй като има много неща за правене и разглеждане. От малки преходи до романтични рибарски градове и от крайбрежни ресторанти и исторически забележителности.

Италия

Препоръчителни за есента дестинации са островите Сардиния или Сицилия. Сицилия е най-големият остров в Средиземно море и е известен най-вече с многото си храмове. Може просто да се отпуснете на плажа, но също ако искате може и да разгледате не малко културни забележителности. Сардиния е чудесна за разходки и туризъм със своя грапав пейзаж. И на двата острова можете да хапнете вкусни италиански ястия, както навсякъде в Италия.