Защо трябва да сме физически активни през зимата?

740
Добави коментар
AleksM
AleksM

Зимата е тук и когато е студено, може да е трудно да останем мотивирани за тренировка. Склонни сме да ядем повече и да се движим по-малко. От Палмс Бет селектирахме наистина важните причини, заради които да останем мотивирани, когато температурата падне:

Витамин Д

Слънчевият витамин ни поддържа здрави, силни и щастливи. Най-лесният източник е излагането на кожата, на слънчева светлина. Слънчевата светлина прави костите и мускулите здрави, грижи се за кожата ни и поддържа имунната система силна. Освен това може да повиши позитивното настроение и да ни помогне да се почувствате по-щастливи!

Раздвижете се

Спестете електроенергия, като загреете тялото си по естествен път с тренировка. Повишаването на телесната ни температура по време на тренировка има успокояващ ефект върху тялото. Не по-различно от дългото киснене в топла вана или лежане пред печката.

Превенция от вируси

Редовните упражнения укрепват имунната ни система, за да може да се бори с грипа. Когато тренирате и кръвта ви се изпомпва, имунните клетки циркулират през тялото ни по-бързо, помагайки им да търсят и унищожават инфекциите. Но този тласък продължава само няколко часа, така че упражненията трябва да са редовни за дългосрочн ефект.

Победете стреса

Ежедневната тренировка освобождава мозъчни химикали, които ни карат да се чувствате добре. Стресът се освобождава, което ни дава почивка от ежедневието и помага за облекчаване на депресията. Знаем, че след тренировка мозъкът освобождава химикалите серотонин и допамин, които могат да помогнат за намаляване на тревожността и депресията, като същевременно повишават благосъстоянието на организма.

Поемете дълбоко въздух

През зимата е много по-трудно да дишаме свеж въздух, когато постоянно сме в затворено помещение. Опитайте се да отидете на разходка или да тичате навън, за да дадете възможност на дробовете си да се детоксикират и дишайте дълбоко, без да се притеснявате.

Контролиране на теглото

Зимата е известна като периодът на наддаване на тегло, тъй като обикновено, човек качва до 4 кг през тези месеци. За да стабилизирате теглото си, върнете се към здравословни навици, с редовни упражнения. Хранете се здравословно и се движете повече.