Как се създава диамантен гоблен с фентъзи мотиви?

536
Добави коментар
AleksM
AleksM

Създаването на диамантен гоблен е занимание, което изисква много прецизност, детайлност и отдаденост. Съществува голямо разнообразие от модели, сред които да изберете тема на дизайна, която ви допада.

Като едни от най-популярните, които от Diamant Art споделят, се окачествяват тези с фентъзи мотиви. Научете повече за техниката за редене и създаване на такъв тип творчество и нужните материали за изработката на завършения проект от diamantart.bg.

Техники за редене на диамантен гоблен с фентъзи мотив

Реденето на диамантен гоблен е креативно занимание, което привлича все повече нови и нови любители. То е отлично хоби за възрастни и деца и чудесен начин да сплотите връзката в семейството, като в допълнение създадете красив елемент за декорация на дома ви.

Съществуват различни техники и идеи за редене, които се различават по някои тънкости:

1.Ред по ред
Тази техника е много популярна за поставяне на диаманти на места, където преобладава един и същи цвят. Може да поставяте по няколко диамантчета наведнъж, като по този начин процесът ще бъде по-систематизиран и бърз.

2.Шахматно табло
Може да използвате отновно за запълване на места, където трябва да бъдат поставени големи количества диамантчета от един цвят. Мислено разграфете платното на шахматна дъска и попълвайте.

3.По цветове
Ако искате да следвате ясен ред, може да го направите чрез изпълнението на този метод. Започнете с един основен цвят и преминете към следващия, едва когато приключите с първоначалния. Този вариант е много подходящ при диамантените гоблени с фентъзи мотиви, където се наблюдава палитра от различни студени, топли и неутрални нюанси.

Това са основните техники, които може да използвате като част от създаването на вашето изкуство. Вариантите с фентъзи мотиви са колоритни, разнообразие, характеризират се с динамика в цветовете и дизайните. Ще откриете разнообразие от модели, които да се превърнат в следващия ви таргет – категории Хари Потър, супер герои, еднорози и много други, коментират от diamantart.bg.

Какво ви е необходимо за създаването на диамантен гоблен?

Необходимите инструменти за създаването на този тип творчество се предлагат в комплект, който включва платно с подрамка, характеризиращо се със залепващо покритие, където да позиционирате мънистата. Върху платното е изобразена висококачествената картина, която трябва да облепите с диаманти.

В допълнение има още мъниста в различни цветове и нужния брой, лепило, което се използва в комбинация с писалка за реденето на диамантите, самата писалка, контейнерче за работа. Освен всичко друго, ще получите и схема с инструкции за работа, която да улесни процеса максимално.