Най-големите плувни басейни в света

307
Добави коментар
AleksM
AleksM

Лятото наближава и няма как да не се размечтаем за плаж, слънце и вода. Ако обичате да ходите на басейн, значи със сигурност ще се възхитите на следващите няколко предложения. На вашето внимание са най- големите плувни басейни в света:

Сан Алфонсо дел Мар в Чили

Плувният басейн на курорта Сан Алфонсо дел Мар в Чили е с дължина, колкото 20 олимпийски съоръжения. Разположен е на фона на тропически пейзаж, и може да ви се стори нереален. Намира се в Алгаробо, туристическата зона в Чили. Той е дълъг повече от един километър и се простира на 8 хектара, или 77 хиляди квадратни метра. Ако тези числа не говорят нищо, най-лесно е просто си представете, че има същата дължина като 20 олимпийски съоръжения, подредени в една линия.

Един от най-големите басейни в света може да побере два милиона и половина литра вода, която се изпомпва, филтрира и пречиства директно от Тихия океан. Почистването на резервоар с такъв размер е възможно само, благодарение на технология, патентована от чилийския инженер Фернандо Фишман, която позволява пречистването на неограничени количества вода.

Басейнът заобикаля курорта Сан Алфонсо дел Мар и създава приказна атмосфера. Заобиколен от палми и бял пясък, той е в непосредствена близост до студените и бурни води на океана, които са разделени само от тясна ивица плаж. Плувният басейн на Сан Алфонсо дел Мар е толкова голям, че е възможно да се плава с кану или платноходка. Като се има предвид размерът му, това може да е идеалното място за сюжета на някоя холивудска продукция.

City Stars Sharm El Sheikh

city stars sharm el sheikh pool

Лагуната City Stars Sharm El Sheikh, която отвори врати през 2015 г., официално е най-големият воден басейн, създаден от човека. Освен огромните си размери, този огромен басейн, разположен в Синайската пустиня има невероятна гледка. Снабдяването със солена вода се извлича от водоносни хоризонти и отнема няколко седмици, за да се попълни. Проектът на стойност 5,5 милиарда долара е и един от най-скъпите басейни в света.

Острав Поруба

Врешина Ostrava Poruba, сезонен обществен басейн, открит за първи път през 1962 г., е най-големият открит плувен басейн в Чешката република, разположен на 10 акра. Масивният басейн със сладка вода е проектиран да изглежда като езеро. Той е уникален и привлича голям брой посетители всяка година.

Диаманте в Кабо Сан Лукас

С гледка към характерните за Diamante пясъчни дюни и величествения Тихи океан, на това място, ще се почувствате като в рая. Плавайте, плувайте, карайте каяк. Активностите на спортна тема са много. Ако ви се спортува, стортувайте или просто се отпуснете в собствената си частна кабина наблизо. Около лагуната има широки плажни зони, плуващ бар, джакузи и други семейни удобства. Така, че вземете очилата и слънцезащитния крем и се пригответе за сериозно забавление.

Лагуната в Еперсън

Това, което някога е било пасище за крави на север от Тампа, сега е дом на най-големия плувен басейн в страната. Плуване, каране на падълборд и каяк са възможни в създаденото от човека, устойчиво водно пространство. Освен това има бар за плуване, кабинки, плаваща писта с препятствия и други забавления. Лагуната се простира на 7,5 акра и има периметър от 4200 линейни квадратни фута, със средна дълбочина от 8 фута и някои места с дълбочина до 12 фута.

Piscina Las Brisas de Santo Domingo

Piscina Las Brisas е басейн със солена вода от пет акра и е част от луксозния комплекс Las Brisas в Чили. Той става все по- популярен и за да добиете представа за мащаба му, той е приблизително, с размерите на 16 олимпийски басейна. Това архитектурно постижение е един от най-големите плувни басейни на планетата. Най-хубавото е, че има изглед към Тихия океан и неговата кристално чиста вода.

Лагуната в ранчото Windsong

Един от най-големите басейни на земята всъщност се намира в Съединените щати. Лагуната, огромен басейн с морска вода от 4,9 акра, в момента е централната част на Windsong Ranch. Гостите на ранчото могат да се отпуснат на белите пясъчни плажове или да участват в разнообразни дейности като каране на падълборд и каяк в кристално чистите води на Карибите.

Басейн на курорта Хейман Айлънд

Басейнът в Hayman Island Resort е с големината на седем басейна с олимпийски размери и има площ от близо 78 000 квадратни фута. Изкуствената лагуна е построена през 1985 г. като част от ексклузивния курорт на остров Хейман в Уитсъндейс, на островите Уитсъндей на Големия бариерен риф. Басейнът е един от най-големите в южното полукълбо. В него пуснаха безплатно зона със сладка вода, заобиколена от по-голям сегмент, със солена вода. Както и пясъчен бар в центъра, за релакс. Най-голямата от четирите свързани крайбрежни алеи, простираща се на 165 фута, обхваща водната повърхност.

С внушителните си размери и уникални природни гледки, тези басейни със сигурност си заслужават, да бъдат посетени. На живо ще бъдат още по- грандиозни и времето прекарано край тях, ще ви се отрази наистина релаксиращо и ободряващо.