Великобритания набира шпиони

322
Добави коментар

Искате ли да сте следващия Джеймс Бонд? Или може би обмисляте по-небляскава кариера на обикновен шпионин?

Една от най-големите разузнавателни агенции на Великобритания, GCHQ, набира персонал и публикува специално създаден пъзел, за да тества уменията на всеки, който има желание да се пробва в тази работа.

Таргет аудитория са „тези, които мислят за света и виждат света по различен начин“, а пъзелът е част от по-голяма кампания за набиране на персонал, която е обявена на нова „Линкдин“ страница.

Пъзелът е създаден заедно с артиста Джъстин Ийгълтън и „е насочен към тези, които мислят за света и виждат света по различен начин и които могат да предложат нова перспектива за решаването на проблеми.“ каза агенцията.

„Пъзелите са в сърцето на нашата работа. Тези умения представляват нашите исторически корени в криптографията и кодирането и продължават да бъдат важни за мисиите ни днес.“

Агенцията е известна с операциите си през ВСВ, а сред нейните служители е Алън Тюринг, който се счита за пионер в декриптирането на вражески съобщения и успява да разбие кода на машината „Енигма“, изполвана от германците тогава.

Сега агенцията търси хора с различни умения и предлага разнообразни кариери, за някои от които нямате нужда от висше образование.

Търсят се хора с различен опит, перспектива и познания, а в 21 век това става най-лесно през платформата за предлагане и намиране на работа, „Линкдин“.

На страницата са описани подробности около работата, а в контекста на настоящата война в Украйна, и все по-нарастващата заплаха от страна на Русия, търсенето на подобен персонал може би ще се увеличи, за да отговори на предизвикателствата.

Източник: CNN