Джазът се завръща на терасата на Гугенхайм

175
Добави коментар
AleksM
AleksM

От тази сряда музеят в Билбао е домакин на новото издание на традиционната програма за изкуство и музика.

Ритъм, живи акорди, суинг, уханието на боса нова и цялата магия на уникалния и завладяващ звук на джаза ще обгърнат летните вечери на терасата, на музея Гугенхайм в Билбао. От тази сряда музеят ще бъде домакин на новото издание на програмата за изкуство и музика. Този традиционен цикъл от жива джаз музика ще се провежда в сряда, през юли и август.

Според музея в Билбао бандите „ще изненадат със своя ритъм и индивидуалност, в спокойна атмосфера, докато присъстващите се наслаждават на джаз музика на живо“.

Концертите са предвидени от 20:00 ч. до 22:00ч. Първата група, която ще се представи тази сряда, ще бъде Chickjuarez Trio, формирана от Адела Грийн на барабани; Мар Андино на саксофон; и Чик Хуарес на пиано.

На 11 юли е ред на FS Standards Quartet.

А на 17 юли Карлос Веласко, ветеран музикант, който, освен че е известен със своите джаз, блус и рок проекти, е свирил на записи на Dinamita Pa Los Pollos, Jeanette, Armando Manzanero и други по-комерсиални имена като Mocedades, Раул Диблазио или Алехандро Санс. По този повод той ще бъде с групата си Jazz of the Season 4tet.

На 24 юли ще гостува Joel García Quartet, а на 31 юли триото на виртуозната пианистка и вокалистка Nerea Arrieta. Изпълнителката, която е учила джаз пиано в Conservatorio Superior de Música de Navarra и Кралската консерватория в Хага, Холандия, ще изненада с оригиналните си композиции и аранжименти на популярни джаз песни.

Стилово те ще смесват различни поджанрове на джаза като хард боп, куул и фюжън с латино музика. Още през август музеят има планирани изпълнения на Eneko Arbea Quartet (7 август), Urina (14 август) и Roque García Organ 4tet (28 август).

 

Източник :La Razon