Новото оръжие за борба с плъховете в Ню Йорк

392
Добави коментар
AleksM
AleksM

Днес в Голямата ябълка живеят около три милиона гризачи, което е близо един милион повече от преброените през 2010 г.

Проблемът с нашествията на плъхове тревожи Общинския съвет на Ню Йорк от десетилетия и за да го разреши, сегашният му кмет Ерик Адамс представи алтернатива, която предизвика голямо вълнение. Миналия понеделник, Адамс представи пред обществото заключващ се кош за боклук, а камера, на колела. На видео в социалните медии, което стана вайръл се вижда как кметът отваря кофата, слага вътре торба с боклук и след което тя се затваря сама.

Освен, че е известен със своите забележителности като Сентръл парк, Статуята на свободата и Емпайър Стейт Билдинг, Ню Йорк е известен и с огромните купчини торби с боклук, които запълват улиците му. Това играе ключова роля за превръщането на града, в развъдник за плъхове.

Адамс е наясно с проблема, поради което реши да свика национална среща на върха за справяне с тази криза. Пенсионираният полицай вече е избрал да предприеме стъпки за реформиране на системата за събиране на боклука, която преди това той нарече „24-часов бюфет за плъхове“.

През април 2023 г. Адамс също създаде фигурата на „царя плъх“ в кметството и назначи Катлийн Коради за негова дясна ръка, в борбата срещу тези гризачи. Нейната мисия ще бъде да координира различните правителствени агенции в града, обществените организации и частния сектор, за да намали популацията на плъхове в Ню Йорк и да създаде „по-чист и по-приветлив“ град.

 

 

Източник :La Razon