Новата серия Lenovo Thinkbook с AI процесори и множество подобрения

817
Добави коментар
AleksM
AleksM

Лаптопите Lenovo ThinkBook са една различна и модерна гама устройства, които дават възможност за още по-продуктивна и бърза работа. Това е от изключително голямо значение за потребителите и за компаниите, за техния работен процес и за развитието на техния бизнес. Като алтернатива на популярната серия ThinkPad, тези модели се отличават с модерен дизайн, перфектна картина и множество функции. Те разполагат с различни технологии, много добра свързаност и висока производителност и защита, което ги прави изключително продуктивни и ефективни.

Дизайн

Лаптопите Lenovo ThinkBook се отличават с изключително модерен и стилен дизайн, с по-заоблени ръбове и по-малко строгост на линиите. Моделите от тази серия са много тънки и леки, проектирани със здрав и издръжлив корпус, изработен от анодизиран алуминий или други първокласни материали. Устройствата се предлагат в широка гама от размери на екрана от 13 до 16 инча, като сред тях има и модели с двоен екран. Всички те са сертифицирани по MIL-SPEC по различни показатели за издръжливост, здравина и предпазване от удар. Това позволява на потребители да ги използват без страх от повреда, по време на работа.

Основни характеристики

Едно от големите предимства на лаптопите Lenovo ThinkBook е издръжливостта на батерията, която позволява между 11 и 13 часа работа, с едно пълно зареждане, при средна или умерена натовареност. За бързина и липса на забавяне, по време на работния процес, устройствата разполагат с технология за бързо зареждане, която позволява достигането на до 75% от пълния заряд на батерията, само за 1 час.

Още едно от преимуществата на лаптопите Lenovo ThinkBook е добрата свързаност, която позволява бързия и лесен пренос на данни. Устройствата са оборудвани с USB-C, USB-A, HDMI портове, както и с четец за SD карти. Освен с тях, те разполагат и с безжична връзка, чрез Bluetooth и Wi Fi, като модулът за безжична комуникация и видът и броят портове зависят от конкретния модел.

Лаптопите Lenovo ThinkBook се предлагат с матов екран, с размери, при различните модели от 13 до 16 инча и с разделителна способност до 1920 x 1200 пиксела. Всички те са сертифицирани от TÜV Eyesafe и предпазват очите, при по-продължителна работа. Клавиатурата на моделите от тази серия е ергономична, с добра дълбочина и ход на клавишите и е добре предпазена, в случай че върху нея се разлее вода. За още по-голямо удобство и комфорт, по време на работа тя разполага с подсветка с две настройки за яркост на светлината. Сред останалите екстри, с които разполагат тези устройства са:

– Интегриран скенер за пръстови отпечатъци;
– Опционална поддръжка за Thunderbolt 4 за по-бърза скорост за пренос на данни и свързване на външни монитори.
– WLAN модул (MediaTek MT7921), поддържащ Bluetooth 5.1 и Wi Fi 6;
– Специална гаранция Lenovo Premier warranty и други.

Процесори и памет

Една от основните характеристики на лаптопите Lenovo ThinkBook е тяхното хардуерно съдържание. Те са оборудвани с най-новите процесори на Intel или AMD, които гарантират отлична работа и производителност на устройствата, като активалните модели са оборудвани с процесори Intel Core Ultra, задвижвани с изкуствен интелект. Тези процесори са проектирани да осигуряват много по-голяма производителност на устройствата, като позволяват изпълнението на много по-голям обем от задачи, с по-голяма скорост и ефективност. Те са оптимизирани за първокласни тънки и мощни лаптопи, включващи хибридна архитектура с 3D производителност. Освен тях, в серията на Lenovo Thinkbook са включени и модели с процесори AMD Ryzen (Ryzen 3, Ryzen 5 и Ryzen 7), които са с много сходни характеристики и параметри, като тези на Intel.

Процесори Intel Core Ultra 5 и Intel Core Ultra 7

Core Ultra 5 и Core Ultra 7 са новата марка процесори на Intel, които заменят досегашните Core i5 и Core i7. Тези процесори са в премиум сегмента и предоставят много повече производителност и ефективност, по време на работа или игра, за да ви помогнат да отключите AI изживявания, с ново още по-завладяващо ниво на графики и високопроизводителна обработка с ниска мощност. Това позволява по-продължителна работа на устройствата, без необходимост от зареждане.

Друго предимство на процесорите Intel Core Ultra 5 и Intel Core Ultra 7 е мощността, като те стартират с чипове U-series и H-series, със собствена базова мощност за всеки модел. Така например базовата мощност на Core Ultra 5 135U е 15W, а тази на Core Ultra 7 165H е 28W, като от Intel съобщават, че чиповете от серията H могат да достигнат дори до 115 W мощност.

Памет

Благодарение на високата производителност и ефективност на процесорите Intel и AMD, лаптопите Lenovo ThinkBook разполагат с достатъчна RAM памет, която стандартно е между 8GB и 16GB, но може да достигне и до 24GB, 32GB и дори до 64GB, при устройствата с процесори Intel Core Ultra. В едно с това, мощните процесори позволяват и допълнителното инсталиране на един или два SSD диска, с капацитет до 1ТВ или 2TB. За сравнение, лаптопите ThinkBook 13 се предлагат с процесор Intel Core i7 от 8-мо поколение и разполагат с до 16GB RAM памет. 14, 15 и 16-инчовите модели от своя страна разполагат с процесори Intel или AMD от 10-то и дори 13-то поколение и са с до 64GB RAM памет.

Lenovo ThinkBook – сигурност и защита

Лаптопите Lenovo ThinkBook са снабдени със защита Lenovo ThinkShield. Тя е предназначена да осигури стабилна защита на устройствата, срещу киберзаплахи от различно естество. ThinkShield използва усъвършенствани мерки за сигурност, сред които и базирано на изкуствен интелект откриване на крайни точки, сигурно зареждане и криптирано съхранение на данни. Тези функции помагат срещу компрометиране на системата от атаки със зловреден софтуер и с атаки, базирани на фърмуер и драйвери.

Актуални модели лаптопи Lenovo ThinkBook 16 инча

Lenovo ThinkBook 16 G6 IRL, 16″ WUXGA IPS, i7-13700H, 16GB, 512 GB SSD
Лаптопите Lenovo ThinkBook 16 G6 IRL, улесняват правенето на бизнес и бързото и лесно справяне с голям обем от задачи. В същото време те гарантират сигурност, висока ефективност и бързина, дължаща се на мощния процесор Intel Core i7-13700H. Моделът разполага с 16GB до 64GB RAM памет, както и с SSD диск, с капацитет от 512 GB до 2ТВ, което дава възможност за съхраняване на много голям обем от информация, файлове, музика, видеа и т.н.

Лаптопите Lenovo ThinkBook 16 G6 IRL разполагат с голям 16-инчов матов IPS дисплей WUXGA, с резолюция 1920 x 1200 пиксела Full HD+, сертифициран от TÜV Eyesafe, за да предпазва очите, при по-продължителна работа. След останалите спецификации на модела можем да споменем и:

– Наличието на Intel Iris Xe Graphics видео карта;
– Безжична връзка, чрез Bluetooth v5.1 и Wi-Fi 6 802.11 ac/b/g/n + ax;
– Високо ниво на свързаност, чрез 1 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB-C 3.2 Gen 2 и 1 x HDMI, SD card reader, 1 x RJ45 LAN портове;
– Батерия Integrated 71Wh;
– Камера IR & FHD 1080p Hybrid with E-camera Shutter.

Lenovo ThinkBook 16 G6 ABP, 16″ WUXGA IPS, Ryzen 7 7730U, 64 GB, 512GB SSD

Още един от актуарните модели лаптопи на Lenovo e ThinkBook 16 G6 ABP. Неговата висока производителност и ефективност се дължат на мощния 8-ядрен процесор AMD Ryzen 7 7730U, с вградена RAM памет от 16GB до 64GB и SSD диск с капацитет до 2ТВ. Всичко това, предоставя възможност за съхранение на много голям обем от информация, файлове, изработване на графики, пренос на данни и други. Моделът е с 16-инчов матов IPS дисплей WUXGA, с резолюция 1920 х 1200 пиксела, предлагащ много добра визуализация, контраст и наситеност на цветовете. Lenovo e ThinkBook 16 G6 ABP е и с много добра свързаност, благодарение на 1 x USB 3.2 Gen 1, 1 x HDMI 2.1, 2 x USB-C 3.2 Gen 2, 1 x Headphone / microphone combo jack, 1 x Ethernet (RJ-45) и 1 x SD Card Reader.

ThinkBook 16 Gen 7 (16, Intel)

Лаптопите Lenovo ThinkBook 16 Gen 7 са много мощни и ефективни, благодарение на процесорите Intel Core Ultra. Тези устройства се възползват от тази висока продуктивност, подпомагана от изкуствен интелект, като позволяват на потребителите да се справят бързо и лесно с всички задачи, като изготвяне на графики, създаване на съдържание, анализ на данни и други. Освен това, те разполагат с много добри функции за сигурност и защита за данните и устройствата, в лицето на опционален четец за пръстови отпечатъци, както и Trusted Platform Module (TPM), който позволява криптирането на важни данни.

Сред основните спецификации на този модел на Lenovo ThinkBook са:

– Процесор Intel Core Ultra 7 H28 U15;
– RAM памет До 64 GB;
– Двоен слот за SSD, с капацитет до 1ТВ;
– Масивен 16-инчов дисплей с брилянтни цветове и контраст.