Гювеч кино: премиери, програмата, филми, видео, dvd, kino

12
Добави коментар
pacheko
pacheko

Българският актьор Самуел (Санчо) Финци е новата звезда на двата канала на обществена на германската обществена телевизия – А Ер Де (ARD) и Зет Де Еф (ZDF).

Тези дни се излъчват две продукции с участието на сина на актьора Ицхак Финци и пианистката Гина Табакова.

43-годишният Санчо от началото на 90-те години живее и работи в Германия, има изключителни постижения в театрални постановки, както и добра кариера в киното.

Сега изпълнява ролята на главния герой в криминалния сериал „Флеминг“, който ще се излъчва от 13 ноември по Зет Де Еф. Д-р Винсент Флеминг е криминален психолог , който води и радиопредаване. Българският актьор си партнира с Клаудия Михелсен в ролята на шеф от отдела за разследване на убийства в полицията и всъщност е току-що разведената съпруга на Флеминг.

Сериалът ще се излъчва всеки петък в най-гледаното време от 22,15 българско време.

„Финци, който отдавна е звезда в родината си, е пътешественик между световете, пише в сайта на Зет Де Еф.

Клоун и характерен изпълнител, музикант и шоумен, комуникатор и преводач – той има много лица, владее много езици и се чувства уютно не само когато говори български и немски, а и с френския, английския и руския.

Винаги е имал достатъчно ангажименти. Работи в театъра с режисьори като Франк Кастроф, Юрген Флим, Юрген Гош. Големият му успех идва под режисурата на Димитър Гочев с неговата постановка на „Иванов“ от А.П. Чехов преди четири години в берлинския театър „Фолксбюне“.

Широката публика го знае от 2000 г. с второстепенната му роля в криминалната поредица „Бела Блок“. Сега във „Флеминг“ Финци е за първи път в централна роля в телевизионен сериал.“

Финци и Михелсен си партнират и в „Седем дни“, филм, продуциран от А Ер Де. В тази семейната драма българският актьор е в пролята на средностатистически гражданин, съпруг на героинята на Михелсен. Семейството е пред развод, когато безследно изчезва 15-годишната им дъщеря Лили, а бащата несправедливо е обвинен, че е имал връзка с непълнолетната й приятелка.

„Двойно вълнуващо“ е озаглавил рецензията си берлинският вестник „Берлинер моргенпост“, като набляга на психологическото въздействие на „Седем дни“.

Седмичното тв списание „Телешау“ публикува интервю с Финци, в което го представя като „силно изразителен театрален актьор, способен да излиза извън границите“.

„Да, понякога прекрачвам границите в играта. Вече ми се е случвало да не знам дали мога да се върна. Сега звучи малко патетично, разбира се, че можеш да се върнеш. Но понякога те сграбчва една скорост, безумие, в което аз самият се впускам. В театъра сам вземаш решение, докато във филма завися от обстоятелствата, моят материал се обработва“, признава Самуел Финци.