9 артистични идеи за декорация на стена

6
Добави коментар
avi4ka
avi4ka

11 Ноември, 2009 г. – 00:11, Коментари – 1

Семейна рамка
Понякога помага да мислиш извън рамката! Ние го направихме, превръщайки този разграфен, стар прозорец в рамка за снимки, която перфектно може да се впише на стената над дивана например. С малко работа, спасената рамка от старият прозорец лесно се превръщаш в красива фото композиция. Тя само се нуждае от основно почистване, грундиране и пребоядисана. Последното което ви остава е да подберете подходящите снимки, които да подредите в отделенията на винтидж рамката.

Декорирай като професионалист
Може да се изненадате колко красива могат да бъдат макро снимките на цветя – дори и тези снимани със собственият ви цифров фотоапарат. Занесете любимите си кадри на цветя до най-близкият фото център. Поискайте да ги увеличат, до колкото това е възможно (трябва да се съобразите с качествата на камерата си) и да ви ги отпечатат. По-добре е това да стане върху платно, отколкото върху фотохартия. Изберете свежи бели рамки, за да изпъкнат по-добре фотосите или просто опънете платната върху рамките.

Вдъхновени от природата
Този проект внася изискан, еко стил в интериора на домът ви. Набавете си по един лист от хоста, папрат, каладиум, палма или каквито листа имате под ръка, и след това притиснете всяко между две стъклени плоскости. Свържете рамките една за друга с тънки вериги и ги окачете от вътрешната страна на прозореца с помощта на куки. Сменяйте листата на няколко седмици. Ще разберете точният момент, когато започнат да покафевяват. Или просто, за дълготраен ефект, използвайте цветен спрей за предотвратяване промяната на цвета.

Фото дисплей
Това е като фотоалбум за вашата стена! Ние видоизменихме парче от обикновен корниз, като го направихме релса за снимки. Декоративни златисти куки за закачане на снимка са поставени върху корниза. Рамките се закачат за куките с помощта на вериги, чиято дебелина и дължина сами трябва да изберете. Така ще се наслаждавате на щастливите спомени всеки път, когато погледнете фото дисплея.

Фототапетът
Старите географски карти имат специално място в сърцето ни. Ако сте късметлия и имате голям карта, като тази на учителят ви по география, използвайте я! Тук, ние сме използвали огромна карта на света, като тапет в антрето.

Силата на цветята
Понякога просто трябва да се изфукате с изкуство. Какво ще кажете ако успеете, но едновременно с това спестете от разходите за скъпи картини за декорация на домът си. Купете си само подходящи рамки и след това използвайте интернет и близкият фото център.

Рамкирайте
Повечето хора изхвърлят фоторамките останали без стъкла, но ние ги смятаме (рамките) за перфектни за този проект. Просто ги пребоядисайте (чисто бялото винаги изглежда много добре и свежо), след това изложете красив обект вътре. Тук например са закачени антични чинии.

Световно време
Глобусите се актуализират периодично, но не мисля, че трябва да хвърлите стария. Този забавен 3-D часовник подходящ за детска стая е изключително лесен да се направи. Просто срежете глобусът на половина и закрепете на него стандартен часовников механизъм.

Кутия за бижута на стената
Ако бижута изглежда ослепително на вас има смисъл в това, че ще стоят добре и на стените. Купете евтини рамки, подкрепете с плоскости за здравина и ги покрити с красива хартия. Използвайте стари кръгли дръжки от чекмеджета за да закачите тежките колиета и гривни. За обеци си набавете две дълги ленти, които закачете хоризонтална за рамката, от които всъщност ще висят бижутата. Така вече няма да ви се налага да ровите в чекмеджетата и по кутиите, за да намерите някое бижу.