Ботуши UGGs – да излезеш по пантофи

10
Добави коментар
loriena
loriena

Ботуши UGGs отдавна са неразделна част от ежедневието на звездите, но отскоро вече може да се говори за масова мода по целия свят. Австралийските ботуши UGGs завладяха напълно почитателите на удобната и практична мода.

Ботуши UGGs – история Първите ботуши от овча кожа са изобретени много отдавна от австралийски овчари, но същинската история на ботуши UGGs започва през 1978 година. Тогава австралийският сърфист Брайън Смит грабва раница пълна с ботуши от овча кожа и заминава за Америка. Сърфистите в Австралия използвали ботуши UGGs, за да стоплят краката си при излизане от водата. Калифорнийските сърфисти също пощурели по удобните и практични ботуши UGGs и бизнесът на Брайън Смит се развил светкавично в Щатите. Ботуши UGGs стават толкова популярни и търсени, че няма как да останат в ръцете на сърфиста-ентусиаст.

През 1995 година американският обувен гигант Deckers Outdoor Corporation става собственик на единствената марка, лицензирана в производството на ботуши UGGs – UGG® Australia. През 1998 година марката разширява асортимента си и започва да произвежда не само ботуши, но също боти и пантофи. По същото време марката лансира линията “Fluffy Momma” от “рошави”ботуши UGGs, които обаче бързо губят актуалност. През 2001 година ботуши UGGs се качват на модния подиум и ежегодно покоряват столиците на модата – Париж, Милано, Ню Йорк и Лондон. През 2007 година компанията производител изненадва с нова модна линия – ботуши UGGs, изплетени от прежда.

UGGs – звездни ботуши No 1   Звездите обожават ботуши UGGs и ги носят с удоволствие в ежедневието.  Една от първите им поклоннички е Памела Андерсън. Тя се влюбва в тях през 1997 година, но ги разлюбва 10 години по-късно “от любов към животните”. Опра Уинфри получава първите си ботуши UGGs като подарък от фирмата, но им оставя вярна и до днес. Американският президент Барак Обама призна, че той, стилната му съпруга Мишел Обама и двете им дъщери също са големи почитатели на ботуши UGGs. Чарлийз Терон, Брук Шийлдс, Хю Грант, Сара Джесика Паркър, Дженифър Анистън,Бритни Спиърс, Ева Лонгория и още много звезди са запалени фенове на ботуши UGGs.                           

Защо да/не носим ботуши UGGs? Ботуши UGGs предизвикват крайно противоречиви мнения. Безусловно обичани и предпочитани или напълно отричани като “грозни и безвкусни”, австралийските ботуши от овча кожа няма как да останат незабелязани. Благодарение на вълната, с която са подплатени и хидроизолиращата мембрана, ботуши UGGs са незаменими в голям студ и сняг. Стават за носене дори в топлите месеци от годината, защото не пропускат топлина и не запаряват краката. Има дори специални ботуши UGGs за тежки атмосферни условия като обилен снеговалеж в планинска среда. Освен това са безкрайно удобни и практични. Въпреки че ботуши UGGs успешно защитават краката от дъжда, може да заложите и на изпитания боец срещу дъждовното време –гумените ботуши, които са не по-малко актуални. Разбира се, много вероятно е да не ги харесвате и да не отговарят на личния ви вкус.

Класически модели ботуши UGGs       

Плетени модели ботуши UGGs

Ботуши UGGs за тежки атмосферни условия

Стилни модели ботуши UGGs

Аксесоари UGGs

18.11.2009/Биляна Божилова