bTV пуска нов турски сериал в прайм тайма си

37
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

От 24 ноември, вторник, в 20.00 часа по bTV стартира най-успешният турски сериал „Листопад” (Yaprak Dokumu), многократно надминал популярността на превърналия се в хит в България „Перла”. Сериалът е по едноименния роман на Решат Нури Гюнтекин – един от най-известните класически автори и драматурзи, известен на българските читатели с бестселъра си „Чучулигата”. „Листопад” ще се излъчва във вторник, сряда и четвъртък в 20.00 часа, а „Перла” продължава в понеделник и петък от 20.00 часа.

Семейната драма разказва за Али Ръза Текин и съпругата му Хайрие, които отглеждат петте си деца в малък град, като ги възпитават в уважение към моралните ценности. Семейството решава да се премести в Истанбул, след като една от дъщерите (Лейля) е приета в университет там, без да знае какво ще им донесе бъдещето. Модерният начин на живот и икономическите трудности постепенно отслабват силните връзки между членовете на семейството. Всеки тръгва по своя път, докато Али Ръза започва да губи контрол над нещата. Ще успее ли главата на семейството да сплоти семейството отново?

„Листопад” е най-награждаваният сериал в Турция. През 2007 г. получава 4 награди за най-добър сериал, включително за най-добра семейна драма. През 2008 г. е удостоен с 5 награди за най-добър сериал, както и с награда за оригинална музика. Двама от главните герои – Халил Ергюн (Али Ръза Текин) и Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин) – са отличени за най-добри актьори на 2008 г. И през 2009 г. «Листопад» печели награда за най-добър сериал, а Халил Ергюн получава приз за най-добър актьор в главна роля за 2009 г. Наградите са присъдени от най-авторитетните телевизионни канали и списания в страната.

Режисьор: Мелек Генчоолу

В ролите: Халил Ергюн (Али Ръза Текин), Гювен Хокна (Хайрие Текин), Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин), Хасан Кючукчетин (Шевкет Текин), Гьокче Бахадир (Лейля Текин), Фахрие Евджен (Неджля Текин), Дезин Чакър (Ферхунде Кара), Седа Демир (Седеф), Толга Карел (Оуз Айхан) и др.

ГЕРОИТЕ:

Али Ръза Текин (Халил Ергюн)

Един баща, който е готов да направи всичко в името на децата и да запази доброто име на семейството си. Той поставя семейните ценности, честта и достойнството преди всичко.

Хайрие Текин (Гювен Хокна)

Майка, която често застава между децата и съпруга си. Дотолкова е обсебена от чувството за чест на Али Ръза, че не успява да покаже обичта към децата си и да забележи кой държи на нея. Но не е толкова съзнателна като Али Ръза.

Фикрет Текин (Бену Йълдъръмлар)

Най-голямата дъщеря в семейството и любимката на татко. Господарка на търпението и вярата. Разбира всичко, което вижда, но характерът й е труден за обяснение. Фикрет е скъпоценният камък на Али Ръза. Тя играе и ролята на разказвача в сериала.

Шевкет Текин (Хакан Кючюкчетин)

Единственият син в семейството и най-голямата му надежда. Често си играе с живота. Голямата липса на опит му докарва много неприятности на главата. Но с времето успява да се смири, да разбира и да се учи. Опитва се да се пречисти от алчността на Ферхунде и от раните, нанесени от нея.

Ферхунде Кара (Дениз Чакър)

Единствената стара булка в семейството. Лошото детство и неприятните спомени от миналото описват най-добре характера й и хвърлят най-много сянка върху сегашното й поведение. За да може да повярва в себе си тя чувства, че трябва да се въздържа от това да прави злини. Най-голямата й цел е да живее по-добре и да поема от уроците на живота.

Оуз Айхан (Толга Карел)

Какво следва от това, когато се противопоставяш на Али Ръза? Целта на Оуз е колкото е възможно по-скоро да забогатее, за което е готов да направи всичко. Но животът го учи на много неща. За да избяга от миналото си, Оуз е на път да стане добър човек.

Неджля Текин (Фахрие Евджен)

Неджля е четвъртото дете в семейството. Умно и работливо момиче. След като се омъжва, тя се чувства като предмет, но бързо успява да направи живота си по-разнообразен и очарователен.

Лейля Текин (Гьокче Бахадър)

Тя е трето дете в семейството. Надеждата на баща си. Но уви, не е подготвена за живота в Истанбул.

Тахсин Башсой (Ахмет Сарачоолу)

Тахсин е мъж в зряла възраст. Единственото му желание е да има щастливо семейство.

Джеврие Башсой (Гюлен Йоктен)

Майка на Тахсин.

Седеф (Седа Демир)

Седеф е едно невинно момиче, съседка на семейство Текин. Романтично увлечена е по Шевкет. Има силен характер, макар да изглежда тиха и кротка.

Нейир Ханъм (Бедия Енер)

Майка на Седеф. Тя е отгледала дъщеря си и за нея е и баща, и майка. Понякога е с по-труден характер и от госпожа Хайрие.