Руло с кестени | Gastronom.bg | Рецепти, кухня, диети, заведения, специалитети

7
Добави коментар
gastronom.bg
gastronom.bg

Руло с кестени
От: Петя Христова

 

Прочетено: 364
Оценка: 3.00
Препоръчано: 0

За бисквитеното тесто:
2 яйца
50 гр.захар/3/4 к.ч./
25 гр.брашно/1 с.л. с връх/
25 гр.смлени бадеми За сиропа:
100 мл. вода,50 гр. захар,20 мл.ром За крема:
500 гр. сметана,разбита с 6 с.л. захар
200 гр. сирене Маскарпоне/ако имате,ако не,увеличете сметаната с 200 гр./
250 гр. сварени и смлени кестени За украсата:
6 кестена от сладко или захаросани
50 гр. шоколад
какао и захар за поръсване

 

В тенджера изсипете водата и захарта за сиропа.Кипнето,докато сиропа се оцвети в бледо жълто.Щом сиропа се поохлади ,прибавете рома. Пригответе крема като съедините разбитата със захарта сметана ,сиренето Маскарпоне и смлените или намачкани с вилица кестени. Разбийте яйцата със захарта.Прибавете брашното и смлените бадеми. Върху хартия за печене разстелете с шпатула тестото във форма на правоъгълник /с размери 30 х 21 см. И дебелина около 3 мм./Пъхнете тавичката във загрята до 240 ° фурна и веднага намалете на 220 °. Печете само 2-3 мин! Извадете и оставете дасе охлади. Внимание! Бисквитената платка е добре изпечена, ако е златистокафява на чвят,мека на пипане и се отлепва лесно от хартията за печене.
Обърнете бисквитената платка върху чиста хартия за печене.Поръсете платката със сиропа и я намажете обилно с крем/оставете си достатъчно крем за гарниране на рулото отгоре. Навийте с помоща на хартията за печене рулото,като се стремите да го направите достатъчно стегнато. Намажете го с плътен слой крем с дебелина няколко милиметра от всички страни. Отрежете косо двата края на “пънчето” и ги поставете отгоре,върху сладкиша.Покрийте ги с крем и набраздете крема с помоща на вилица.Оставете рулото в хладилника за една нощ.
На следващия ден украсете като първо приготвите шоколадовите фигурки,поставете ги върху “пънчето”,добавете захаросаните кестени и поръсете с какаов прах и на места с малко захар. Шоколадови фигурки: Стопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна.Аз слагам парченца натрошен шоколад направо в торбичка за печене и после само правя малко отворче в торбичката и така рисувам фигурките върху хартия за печене/или фолио/и ги оставям да се охладят.

 

КОМЕНТАРИ (0)
ПРЕПОРЪЧАЙ
ДОБАВИ В ЛЮБИМИ