Асен Григоров: Блог може да наследи Re:tv 2 2310

11
Добави коментар
m.guteva
m.guteva

Асен Григоров: Блог може да наследи Re:tv

28.11.2009 20:41 | България

Асен Григоров

 Шефът на закритата телевизия Асен Григиров пред Соня Спасова:

– Г-н Григоров, какво стана с Re:tv?

– Не получихме достатъчна подкрепа за този проект и решихме, че е по-логично да го приключим, вместо да свалим качеството, да съкратим хора и т. н.

– Вие кога разбрахте, че телевизията спира?

– Няма никакво значение.

– Колегите са научили в петък вечер, часове по-късно Rе:tv остана в историята…

– Размишлявахме дали да го обявим, пък после да ги помолим да работим до Коледа. Но сметнахме, че при такава новина демотивацията ще е голяма и няма смисъл да продължаваме.

– А какво се случва с екипа, с техниката, с вложеното досега?

– Оптимист съм за бъдещето на колегите, защото успяхме да създадем кадърни хора. Те са млади и мотивирани, които лесно ще намерят работа. Акционерите бяха 100% категорични, че ще изпълнят всички ангажименти по закон към екипа. И това няма да струва никак малко. Но ние стартирахме като медия с прозрачно финансиране, така и ще завършим. Хората ще получат още една заплата, а тези, които в следващите 60 дни не намерят работа, ще получат обезщетение. А за техниката ще мислим тепърва.

– А защо не беше потърсен инвеститор? Или е имало оферти на купувачи с неясни капитали?

– Опцията бе да продължим или с недостатъчно финансиране, или да търсим средства, но в момента прозрачно и легално финансиране е много трудно да се намери.

– Обмисляте ли да продължите по друг начин този проект?

– Ще направим всичко възможно да продължи идеята на Re:tv да има гражданска журналистика. Може да решим да направим блог.

– Защо този проект не успя да се наложи?

– Подкрепата трябваше да дойде от пазара, от големите компании. В един канал, какъвто е Си Ен Ен, например, никой не рекламира, за да си продаде стоката, а за престиж. При нас не се получи. А и в кризата рекламодателите свиха бюджетите.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти