Тайният език на… краката

21
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Контактът с очите и езикът на тялото дълго време бяха възприемани като издайнически сигнали за изневяра, нервност, сексуално привличане и лъжа. Но много хора често нямат представа за тайните послания, които изпращат краката им. Когато разгадаваме езика на тялото, трябва да знаем, че хората използват и краката си, за да подават сигнали.Вероятно без да се осъзнават, те искат да ни подскажат някоя подробност.

Тайният език на краката може да разкрие голяма част от личността ни, какво мислим за човека, с когото говорим и дори нашето емоционално и психологическо състояние, те са удивителен канал за невербална комуникация.Отворените хора движат малко краката си, защото искат да доминират и да контролират разговора, а срамежливите хора правят по-чести движения с краката. Арогантните хора също движат малко краката си.

Например, ако една жена харесва някого и се смее, краката й заемат отворена позиция. Ако краката й са кръстосани или подвити, тя не е привлечена от мъжа. Мъжете, от своя страна, не дават сигнали за сексуално привличане чрез краката си. Краката на лъжците са неестествено сковани в опит да отвлекат вниманието на хората от лъжата си.

Жените преценяват мъжете по обувките им – дали са стилни, чисти и скъпи или дали се връзват с облеклото. Ако мъжът е нервен, той ще покаже чувствата си като увеличи движенията на краката си. Жените обаче правят точно обратното и краката им са сковани, когато са нервни.