Как да преборим депресията

53
Добави коментар
Vankata1
Vankata1

Публикувано на 03. Dec, 2009 от екип на Здраве и Красота в Психология, Споделено от читатели, Храни

Всеки един от нас не един път е изпадал в депресия, но в такива моменти е най-добре да се измъкнем от лапите й преди да е станало прекалено късно и да продължим да се радваме на живота такъв, какъвто е.

Ето и няколко полезни съвета, изпратени от Юмюгюл Ахмед, специално за читателите на Zdraven.bg:

Вземете си куче:
Когато сме в депресия обикновено не само се затваряме в себе си, но и  вкъщи, което естествено не ни помага. След много изследвания учените са стигнали до извода, че хора, които имат куче се чувстват длъжни да го изведат на разходка и по този начин и самите те се разхождат, което довежда до подобряване на настроението.

Яжте риба:
Рибата е богата на омега-3 мастни киселини, които помагат на нервните клетки. Изследванията сочат, че хора, които консумират риба поне 2-3 пъти на седмица много по-малко изпадат в депресия, защото именно тези “добри” мазнини, съдържащи се в нея, помагат за повдигане на настроението.

Стойте будни:
Изненадващо, но факт! Ако поне една нощ останете будни, това облекчава симптомите на депресия за цял месец.

Намерете нови приятели:
Запознайте се с нови хора. Колкото повече приятели имате, толкова вероятността да изпаднете в депресия е по-малка. Ако не знаете от къде да ги намерите тези хора, поканете някой път колега на обяд или на бира/кафе след работа.

Угаждайте си:
Не пестете средства понякога – угаждайте си. Хора, лишили се от дребните удоволствия в живота, с напредването на възрастта разбират какво са изпуснали и обикновено съжаляват.

Вземете най-хубавото от живота и му се наслаждавайте всеки ден, колкото и трудно да е това понякога…

Ако и вие искате да споделите вашите тайни за отслабване, съвети за красота и спортна фигура и да разкаже как се поддържате здравословно, можете да изпратите на мейл [email protected].

Снимка: sxc.hu

Етикети: депресия, животни, здраве, любимец, приятели, психология, риба, съвет