Как да се справим със стреса

8
Добави коментар
kameliang
kameliang

Как да се справим със стреса
Добавено в Здраве

Добави към моето меню

как да се справим със стреса
проверено танци и смях помагат за справяне със стреса – танците – са активното движение, смехът – доброто настроение

Стресът отнема както физическите сили, така и влошава емоционалното състояние, като се явява предпоставка за депресия. Как можем да се справим със стресовите ситуации? Според психолозите за разсейване от всекидневните грижи ще помогната следните съвети:

1.Изключете
Изключете телефона, мобилния, телевизора, компютъра… И излезте на улицата и бъдете няколко минути на свеж въздух. Почините си от света на техниката и се насладете на природата.

2.Активно движение
Не е необходимо да пракарвата часове в спортната зала. Достатъчно е всяка сутрин да отделяте по 10 мин и 3 пъти в седмицата по 45-60 мин. Всеки ден отделяйте половин час за разходка в парка, с кучрто или с децата.

3.Танци
Прекрасен начин да се справите със стреса са танците. Не е важно дали умеете да танцувате или не. Пуснете си любима музика и танцувайте за собствено удоволствие.

4.Градинарство
Работата в градината може да ни научи на много неща, помага да почиваме фичиески и да забравяме за проблемите. Грижата за цветята в градината или саксийните също помага за подобряване на нашето настроение.
5. Ароматерапия
Един от най-ефективните средства за преодоляване на стреса е ароматерапията. Вана с няколко капки масло от мента или лавандула ще ни помогне да реласкираме, да подобри настроението и съня ни. Ароматни свещи, пръчици, комбинация от различни аромати, правилно дишане и ки медитация.

6.Дневник
Постоянните стресови ситуации пречат върху концентрацията. За да се преборите с нашите негативни емоции, страхове и безпокойства опитайте да водите дневник. Всеки ден записвайте това, това, което не можете да държите постоянно в паметта си или своите преживявания през деня.

7.Смях
Смехът повишава нивото на ендорфина и понижава нивото на стреса. За да се посмеете от сърце гледайте комедии и има автори с учство за хумор, които винаги ще ви разсмеят. Разбира се, ако се забавлявате и смеете в компания ефекта е по-голям.

Аромата на лайка повишавава настроението
Розата е отличен антидепресант.
За да се справите с тъгата помага аромат на лимон, портокал, бергамот.
Свежият цитрусов аромат помага за спавяне с неврози и депресия.