ХомеоХелп Холистично Училище и Издателство – Хомеопатия – книги, статии, курсове, видео лекции – ХомеоХелп Холистично Училище…

7
Добави коментар
homeohelpeu
homeohelpeu

Обучение за мануални терапевти, кинезитерапевти, физиотерапевти, рехабилитатори, масажисти, зъболекари, лекари, спортни лекари, специалисти по алтернативни лечебни методи (хомеопатия, акупунктура, акупресура, су джок, китайска медицина, рейки) по метод Sequential Energy System Tuning (SEST) – Последователното настройване на Енергийната Система на организма.

 

 

Уважаеми колеги,

Всички ние имаме различен професионален опит. При някои той е трупан няколко години, при други – десетилетия, но всеки пациент поставя пред нас проблема за откриване на истинската причина на неговото страдание. Ние на свой ред обясняваме тази причина, опирайки се на знанията си и се стремим да помогнем с известните нам методи на лечение.

Всеки лечебен метод има свои безспорни достойнства, но всеки има и редица ограничения като субективността на специалиста, трудоемкост на диагностиката или тесен спектър на приложение. Но колкото по-опитен е специалистът, токова повече той разбира опасността от субективността и предубедеността в използването на схемите на диагностика, с които е привикнал.

Ние започваме да осъзнаваме необходимостта от търсене на ключ, отварящ вратата към откриването на толкова необходимата ни първопричина на болестта. И такъв ключ съществува!

Това е Sequential Energy System Tuning (SEST) – Последователното настройване на Енергийната Система на организма.

Методът SEST се основава на оригиналното използване на кранио-сакралната терапия в съчетание с принципите на традиционната китайска медицина и приложната кинезиология. Този подход позволява да се определи сферата на преобладаващото първично нарушение (механично, канално-енергийно, биохимично, емоционално, духовно и пр.) и да се посочи точно в кой акупунктурен канал е нарушението в дадения момент и какъв е характерът на нарушението. Можем, също така, без сложни разсъждения да намерим достъпните за въздействие акупунктурни точки и да определим какъв е характерът на необходимото въздействие върху тях.

Предимствата на метода SEST са следните:

Изследването отнема не повече от 10 минути.
Не са необходими особени физически усилия от страна на терапевта или пациента.
Обемът и точността на получаваната информация позволява да не се съмняваме в правилността на действията си.
Получаваме индивидуална схема на лечение на конкретния пациент при всеки отделен сеанс, изхождайки от потребностите на организма.
На основа на получената информация не само ние самите сме ориентирани в състоянието на конкретния болен, но и сме в състояние мотивирано да му обясним в какво се състои проблемът му и какви са пътищата за неговото решаване.
При неотклонно следване на нашия алгоритъм, след всеки сеанс задължително се наблюдава положителна динамика и са изключени нежелани ефекти.
Методът позволява, както специалистът с повече практика да оптимизира знанията и опита си, така и начинаещите да намират начини за бързи и точни решения на възникващите пред тях задачи.

 

С уважение,  Борис Шойтов

 

 

Уважаеми приятели, настоящи и бъдещи колеги, С огромна радост обявявам, че вече стартирахме новия формат на обучението по Sequential Energy System Tuning (SEST), организирано от HomeoHelp Holistic School и водено от създателите на този изумителен метод за диагностика и лечение Борис Шойтов и Ян Бергер. За училището ни това е нов етап на този проект, но за вас това е началото на един път, по който ще вървим заедно дълго и задружно и по който ви очаква неимоверно израстване и като терапевти, и като личности. Гарантира ни го гениалността на SEST и фактът, че Борис и Ян са изключителни специалисти и преподаватели и прекрасни хора.

Сега пристъпваме към Първо ниво на обучението по SEST.

То се състои от 12 онлайн лекции, които води Борис Шойтов на руски език. Вие получавате презентациите като PDF, преведени на български език. Превода на самите лекции също ще получите като текстови файлове в PDF. Аз избрах този вариант за превод, защото така ще разполагате с всяка дума от лекциите, преведена на български език, но същевременно запазваме живата реч на преподавателя, което е изключително важно, за да усетите в пълна мяра удоволствието от контакта с Борис. Таксата за тези лекции е 315 лв.

Достъп до лекциите може да получите веднага. Но преводите на лекциите на български език ще получавате в оперативен порядък до края на месец юни. Като бонус получавате още една лекция на Борис Шойтов, посветена на въпроси и отговори на негови студенти от други държави. (Тя е без превод на български език.) Ние подготвяме за вас още един подарък. Борис Шойтов ще изнесе още една лекция, посветена специално на вашите въпроси. Датата на тази лекция ще уточним заедно, но най-вероятно тя ще се състои през юли или август.

Първо ниво ще приключи с тридневно практическо обучение през септември. (Таксата за него е 420 лв., но не сте длъжни да я заплащате сега, за да се включите в онлайн лекциите.) До практическото обучение трябва да сте преминали всички теоретични лекции. Логично е, че колеги, включили се по-късно, ще трябва да поработят и по-интензивно, за да са готови за практическо обучение. Напомням, че всеки студент бива добавян към затворената фейсбук група на студентите по SEST. Там имате възможност ежедневно да общувате с преподавателите и с колегите си.

Този формат на обучението по SEST гарантира, че в края на септември вие ще бъдете напълно готови: 1. Да практикувате на базисно ниво този великолепен метод и да берете плодовете на труда си. 2. Да се включите във Второто ниво на обучението по SEST, което ще започне през октомври 2014 и да продължите да повишавате нивото на знанията и уменията си.

Програмата на курса на обучение може да видите ТУК.

 

 

 

По всякакви въпроси, свързани с участието ви в Първо ниво на обучението по SEST в HomeoHelp Holistic School може да ми пишете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
или да ми звъните на 0886 325 905.

д-р Румен Стойчев,

директор на HomeoHelp Holistic School