Какво да подарите на детето за Коледа

11
Добави коментар
loriena
loriena

Коледа е незабравим момент за всяко дете с красивите украси, снежните човеци, приказната елха и разбира се подаръците. Подаръкът е най-важното, за да бъде пълна магията на Коледа за децата. Какво ще подарите на детето си обаче си остава вечната загадка.

Ако се чудите кое ще накара личицето на вашето ангелче да грейне от широка усмивка, просто го попитайте. Разбира се не правете това директно, ами използвайте благородната лъжа за Дядо Коледа, работливите му джуджета и бързите елени. Със сигурност децата имат безброй желания за подаръци, които се увеличават с всеки изминал ден преди Коледа. Накарайте детето си да напише писмо на добрия старец с всичките си желания за Коледа като ги подреди по възходящ или низходящ ред в зависимост от това кой е най-мечтаният подарък. Ако детето ви все още не може да пише, за да не се чувства ощетено и да бъде сигурно, че приказният старец няма да го подмине и ще донесе и на него подарък, напишете писмото от негово име. Следваща благородна лъжа е, че вие ще изпратите писмото до Лапландия, където сръчните джуджета на Дядо Коледа ще се погрижат желанията на вашето мъниче да се сбъднат. Този изпитан от много родители трик работи безотказано, но предимно при по-малките деца. Когато имате вече списъка с желанията на детето си, можете да предприемете една шопинг обиколка по магазините. Бъдете сигурни, че няма да ви е трудно да откриете мечтаните от вашето дете подаръци. В повечето случаи децата си харесват неща, които са видели в магазините, на витрините или по телевизора във вид на някоя реклама. Ако се затрудните в намирането на някоя играчка, която детето ви е видяло в ръцете на свое приятелче например, се допитайте до родителите на съответното другарче. Надали ще ви откажат да ви упътят към магазина, от който са взели играчката на своето дете.

Ако детето ви е по-голямо, или пък вече не вярва в Дядо Коледа, и не пише писма с желания, можете просто да го попитате какъв подарък иска. Но така няма да я има радостта от изненадата. Ако искате да подарите нещо на детето си, от което то ще ахне и ще ви се хвърли на врата с благодарности, бъдете нащрек още 2-3 месеца преди Коледа.Когато излизате с детето си, обръщайте внимание по какви неща се заглежда, какво си харесва в магазините или пък какво ви споделя, че би искало да му купите. И задължително си записвайте наблюденията си, за да не ги забравите. Така ще съберете достатъчно идеи, които ще използвате при търсене на коледни подаръци.

В случай, че детето ви има някакво хоби, можете да му подарите нещо свързано с интересите му – комплект за рисуване, куфарче с инструменти, декоративно зайче или някакво друго животинче.

Преди да тръгнете на пазар обаче си определете лимит на парите, които ще изхарчите, за да не се окажете разорени.

За да не се чувствате притиснати от времето дни преди Коледа, купете всички подаръци например през ноември. Ако впоследствие ви хрумне по-добра идея за подарък, можете да предприемете още една обиколка по магазините непосредствено преди коледните празници.

Когато сте приготвили всички предвидени подаръци, ги скрийте много добре. Децата могат да бъдат много изобретателни и бързо да разберат къде да търсят подаръците си. Детското любопитство няма граници, но именно то може да убие магията на Коледа. Ако детето знае какво престои да получи за Коледа , то със сигурност радостта му няма да бъде толкова голяма, колкото, ако всичко бъде изненада. Ако смятате, че детето ви със сигурност ще намери къде сте скрили подаръците му, оставете ги при някой приятел или роднина до Коледа. Може и да скриете подарък „примамка“ на лесно място, където детето бързо ще го намери. Това ще го откаже да търси повече. Истинският му и по-голям подарък обаче ще бъде добре скрит от вас на друго място. Така в коледната нощ детето ви ще получи нещо, за което знае и нещо, което е изненада. Така щастието му ще бъде двойно по-голямо.

Не забравяйте и, че половината от детското щастие е самият вид на украсената елха с безброй играчки и лампички, както и опакованите подаръци с многоцветни хартии. Причудливите шарени кутии под елхата ще радват детето ви в продължение на дни преди Коледа.Затова се постарайте всичко да изглежда перфектно. Нищо чудно да видите как мъникът раздрусва някоя от тях в любопитството си да разбере какво е скрито там. А в коледната нощ същото това мъниче с нестихващ ентусиазъм ще разкъсва красиво опакованите от вас подаръци в стремежа си да открие най-сетне какво сте му подарили. Тогава детската усмивка ще бъде най-големият подарък за вас и най-голямото щастие и удовлетворение, че и тази Коледа сте намерили идеалния подарък за вашето дете.

07.12.2009/Ели Йорданова