Дизайн в картинки: 12 стилни и луксозни спални

5
Добави коментар
DoKtOrA78
DoKtOrA78

Дизайн в картинки: 12 стилни и луксозни спални

За по-просторните спални, при които ще отнеме дни, за да бъдат пребоядисани, можете да внесете допълнително цвят чрез аксесоарите, мебелировката и материите. В тази спалня например изборът на дизайнера е паднал върху тъкани с флорални и геометрични мотиви в пастелно синьо.

1. Повече цвят в помещението.

2. Мекота и романтика.

Чувственото съчетание между топъл цвят на узряла слива и мека охра създава усещане за уединение и романтика. Тук към леглото е добавен балдахин от мека копринена материя, спускащ се от тавана – аксесоар, който добавя финалната щриха към романтичния интериор.

3.

Погледнете на своята спалня като на любим сладкиш – тук в интериора е използвана цветовата палитра на съблазнителен шоколад и меко морско синьо, допълнена от ярко осветление, луксозна кадифена кувертюра и тапицирана дъска на леглото.

4. Класическа и лукс.

В тази класическа спалня деликатно обагрените тапети са съчетани с райе в топла охра, допълнени от стилизирани флорални мотиви върху леглото, контрастиращи с луксозната махагонова дървесина.

5. Едноцветното не значи скучно.

Съвременната монохроматична спалня изглежда още по-примамлива, когато цветовете в нея са напластени на слоеве. Тук е създадена допълнителна релефност с помощта на сива дамаска, металически материи за кувертюрата и декоративните възглавнички, и луксозна коприна за завесите.

6. Холивудски блясък.

Деликатен лукс и полъх от света на звездите, внесени в спалнята – дизайнерите са наясно, че детайлът понякога е всичко. Тук основните детайли са мебелите с луксозен, но изчистен външен вид, завивките от коприна и снимките в рамка върху стената.

7. Чар по френски.

Съчетание между изискан френски стил и съвременни детайли – тук те са внесени чрез шоколадови нюанси за материите, двойка фотьойли в какаово и кокетна масичка между тях, идеална за закуска с кафе и кроасани.

8. Чувствено убежище.

Тази спалня е създадена извън рамките на традиционното, като дизайнерът е избрал за целта нестандартни и приковаващи вниманието фокусни точки – чувствено осветление, съблазнителни цветове за стените и креативна дъска на леглото.

9. Разходка в гората.

Кой казва, че не можете да живеете едновременно комфортно и във връзка с природата? Тук дизайнерът е искал да създаде усещане за уикенд сред природата, създавайки елегантен интериор, имитиращ горска къщичка.

10. Минимализмът може да бъде и елегантен.

Тази съвременна спалня е решена на принципа на минимализма – нищо излишно, само най-необходимото. Това обаче не означава, че функционалността е направена за сметка на елегантността – меката палитра от неутрални нюанси е подчертана от няколко „капки” керемидено червено върху леглото.

Тази съвременна спалня е решена на принципа на минимализма – нищо излишно, само най-необходимото. Това обаче не означава, че функционалността е направена за сметка на елегантността – меката палитра от неутрални нюанси е подчертана от няколко „капки” керемидено червено върху леглото.

Поглезете сетивата си в спалня в деликатен японски стил – тук дизайнерът е използвал органични цветове, естествен камък и дърво, бамбукови панели под прозореца и дори вградено водно съоръжение върху стената (в лявата част на снимката).

12. Вечно лято.

Изберете си сезон и живейте в него през цялата година. Тук дизайнерът е избрал лятото, пресъздадено в интериора на помещението чрез образа на слънчогледите и топлите слънчеви нюанси.

източник comfort.bg

Категория: Дизайн и декорация

Тагове:
луксозни спални,
спалня,
лукс,

Подобни