BullBlogger: Как да създадем успешен блог?

11
Добави коментар
bullblogger
bullblogger

Гостуващ Автор: Мартин Радев 

Това е въпрос, който вероятно са си задавали много потребители на интернет. Все пак притежаването на уебсайт или блог си е възможност за печалба от интернет, а кой не иска допълнителен приход.

Ключът към успеха на вашия блог е във вашата заинтересованост. Ако сте решили да правите блог за парфюми, а вие не сте си купували не сте използвали парфюм през живота си, просто няма да се получи. Специализирайте вашия блог в ниша, от която се интересувате и ви изключително интересна. Разбира се не е проблем да включите някой приятел, да разширите вашия блог и да включите някоя друга ниша, но не прекалявайте – посетителите на вашия блог ще го посещават, защото те се интересуват от това, от което вие се интересувате. Отклонявайки се от основата не само, че може да не допадне на посетителите, но и на Google.

Пишете често. Свежата информация винаги ще е плюс към SEO оптимизирането на вашия блог, но и ще привлече повече читатели, а ако те посещават редовно вашия блог и чакат с нетърпение новите статии, бъдете сигурни: Вашият блог преуспява!

Социалните мрежи са най-силното ви оръжие! Защо? Повечето социални мрежи като svejo.net се посещават редовно. Публикувайте редовно вашата статия в социалните мрежи като Svejo.net , Dao.bg , Zdravei , Pipe, Ping и подобни. Направете си регистрация в myspace, edno23, facebook и евентуално impulse, който не ви го препоръчвам – възможно е да няма особено заинтересовани, а дори модераторите да изтрият акаунта ви.

Направете секция от рода „Гостуващи автори“ и дайте някакво възнаграждение на автора – примерно 1-2 dofollow линка по негов избор. Повечето SEO оптимизатори, които се борят в трудна ниша, просто като видят това и са ви готови няколко статийки.

Радвайте вашите потребители с нови дизайни. Разбира се не прекалявайте… 2 дизайна за година са достатъчни (1 за зима и 1 за лято-пролет).

Коментирайте в другите блогове. Освен, че има голяма вероятност да получите dofollow линк, но и така ще изградите имидж в блогосферата.

Казвам се Мартин Радев и това е третата статия за bullblogger.info. Надявам се да ви е била от полза! Ето и краткото описание, в което ще получа линкче:

Притежавам онлайн магазин за парфюми за мъже и жени. В моя сайт блика от голям избор на мъжки и дамски парфюми, а за ценителите са предвидени графи съответно: ревюта и марки. Голям избор, намаления, подаръци и конкурентни цени – какво повече да пожелае човек.

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари