Коли под наем в София – CAR1 България – Евтини автомобили под наем – Коли под наем, трансфери и други услуги

6
Добави коментар
car1bg
car1bg

Съгласен съм с Условията за ползване.

Общи условия Печат
I.ОБЩИ УСЛОВИЯ
1.Наемателят трябва да притежава редовни и валидни лични документи – паспорт, лична карта, свидетелство за управление на МПС и контролен талон. Само записаните в настоящия договор лица (НАЕМАТЕЛЯТ И ДОПЪЛНИТЕЛНИЯТ ШОФЬОР) могат да управляват наетия автомобил.
2.Минималният наемен период е двадесет и четири (24) часа.
3.При подписване на договора се прави оглед на автомобила, подписва се приемо-предавателен протокол и се отбелязват забележките. При връщане на автомобила отново се прави оглед и при установяване на повреди или липси по вина на НАЕМАТЕЛЯ, те се заплащат от същия по пазарни цени
4.Наемната цена включва:
Поддръжка на автомобила
Застраховка „ Гражданска отговорност”
Застраховка „Пълно Автокаско” на автомобила
Платена пътна такса (Винетка).

II.ПРИЕМАНЕ И ПРЕДАВАНЕ НА АВТОМОБИЛА
5.Автомобилът се предава на НАЕМАТЕЛЯ в изправно техническо състояние с оборудване, отразено в приемо-предавателния протокол, неразделна част от договора, при условията на който става и връщането на автомобила. Наемателят се задължава да върне автомобила с всички предадени му документи на мястото, което е посочено в договора, в уговорения срок и в същото състояние.
6.Автомобилът се предава измит и почистен. Ако НАЕМАТЕЛЯТ върне автомобила мръсен и непочистен, то той се задължава да заплати разходите по почистването на автомобила.
7.При отказ на наемателя да подпише приемо-предавателния протокол при връщането на автомобила, то той се подписва едностранно от НАЕМОДАТЕЛЯ и от свидетел, удостоверяващ отказа, като констатациите в протокола обвързват и страната, отказала да го подпише и могат да се ползват като доказателство в съда.
8.В случай на повреда на наетия автомобил, дължаща се на фабричен дефекти/или естествено износване на някой детайл, НАЕМОДАТЕЛЯТ е длъжен да подмени повредения автомобил с друг от същия вид, ако НАЕМАТЕЛЯТ желае това, в срок до 2 работни дни. НАЕМОДАТЕЛЯТ е длъжен да удължи срока на договора най-малко с толкова време, колкото е изгубено от момента на повредата до момента на подмяната на автомобила.
9.При получаване на автомобила Наемателят заплаща на Наемодателя депозита, посочен в този договор, който гарантира добросъвестното изпълнение на задълженията на Наемателя по този договор и служи за обезщетяване на Наемодателя за вреди по наетия автомобил, настъпили по време на действието на договора. При връщане на автомобила от Наемателя, при положение, че на наетия автомобил няма щети и Наемателят е изпълнил всички всички свои задължения по договора, то депозитът се възстановява на Наемателя в пълния му размер.
10.В случай, че Наемателят не е изпълнил което и да е от своите задължения по договора, Наемодателят има право да задържи целия депозит или такава негова част, която да го възмезди за претърпените вреди по автомобила в резултат на експлоатацията му, евентуално за липсващи части или детайли, гориво или за разходите, необходими за възстановяване в това състояние, в което е бил предаден автомобила при сключване на договора. Задържането на депозит от Наемодателя в гореизброените случаи не отменя имуществената отговорност на Наемателя за вреди, претърпени от Наемодателя в размер, надхвърлящ стойността на автомобила.
11.В случай, че депозитът е блокиран от кредитната карта и са налице условията за неговото пълно или частично задържане от Наемодателя, от Наемателя дава неотменното си и безусловно съгласие за усвояването му /получаването му/ от страна на Наемодателя.

III.ЦЕНИ, НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ
12.Пълната наемна цена за автомобила и депозита се заплащат при получаване на автомобила и подписването на приемателно-предавателния протокол.
13.Наемната цена не включва горивото. При връщане на автомобила с непълен резервоар, липсващото гориво се заплаща от НАЕМАТЕЛЯ.
14.Наемната цена не включва глоби или всякакъв друг вид санкции, които се налагат от контролните органи на шофьора за неспазване от негова страна на Закона за движение по пътищата на Република България или други нормативни разпоредби.
15.За закъснение до 4 часа НАЕМАТЕЛЯТ дължи неустойка в размер на половината от дневно-наемната такса. За закъснение от 4 до 8 часа НАЕМАТЕЛЯТ дължи неустойка в размер на 1 (една) дневно-наемна такса. За закъснение от 8 до 24 часа НАЕМАТЕЛЯТ дължи неустойка в размер на 2(две) дневно-наемни такси.
16.Крайното онлайн плащане през портала за плащания „e-Borica“ се извършва в български лева поради спецификата на портала. Преминаването от лева в евро е автоматично и е спрямо следния курс 1.9558 лева за 1 евро
ОНЛАЙН КРЕДИТИ
17.При онлайн плащане Вие получавате кредит в предварително уточнен от Кар 1 БГ ООД размер. Към момента кредита, които получавате се равнява на 5% (пет процента) от платената през портала за плащания сума.
18.Натрупаните кредити могат да се използват само при онлайн плащания в сайта на Кар 1 БГ ООД www.car1.bg. Чрез натрупаните кредити могат да се извършва заплащане на част от сумата за наемане или цялата сума за наемане, но тази сума не може да надвишава 1000 ерво.
19.Чрез кредити не могат да се изплащат щети или неустойки.
20.Кар 1 БГ ООД си запазва правото да променя условията за ползване на кредитите, както и да добавя или премахва такива.

IV.ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ОТГОВОРНОСТИ НА НАЕМАТЕЛЯ
21.НАЕМАТЕЛЯТ носи пълна материална отговорност и се задължава независимо от вината си да заплати на НАЕМОДАТЕЛЯ при връщане на автомобила пълно обезщетение по отношение на стойността на автомобила, необходима за възстановяването му в първоначален вид, включително разноските по връщане, ремонт, пропуснати ползи от наем за времето, необходимо за възстановяване, в случаите на:
21.1Щети, загуби или кражби на автомобила или части от него и неговото оборудване, описано в приемо-предавателния протокол, както и при пожар или счупване на стъкло и липса на Констативен протокол за ПТП от Полицията/КАТ.
21.2Щети, загуби или кражби на автомобила или части от него и неговото оборудване, описано в приемо-предавателния протокол, както и при пожар или счупване на стъкло и липса на Констативен протокол за ПТП от Полицията/КАТ, в който е констатирана вина на НАЕМАТЕЛЯ.
21.3Щети на автомобила или части от него и неговото оборудване, описано в приемо-предавателния протокол, както и при пожар или счупване на стъкло, които са причинени с пряк умисъл от НАЕМАТЕЛЯ.
21.4Щети и загуби настъпили вследствие на управление на автомобила под влиянието на алкохол или други упойващи средства.
21.5Щети и загуби настъпили вследствие на предоставяне на автомобила на трето лице, което не е упълномощено в договора или неприлежащо валидно свидетелство за правоуправление на наетия автомобил.
21.6Щети по гумите, джантите, шасито или ходовата част на автомобила, които не са причинени от пожар или пътнотранспортно произшествие, удостоверено с Протокол от Полицията/КАТ/.
21.7Невръщане от НАЕМАТЕЛЯ на свидетелство за регистрация, ключа и дистанционното за автомобила, полицата за „Гражданска отговорност”/заедно или поотделно/ пти кражба на автомобила от трето лице.
21.8Щети настъпили при използване на автомобила за теглене на друго МПС или ремаркета, както и да участва в състезания, обучения, тренировки или изпитания: да пренася едри, насипни или други товари.
21.9Загубване, унищожаване или кражба на свидетелство за регистрация, ключ, дистанционно, знак за технически преглед или номера на автомобила НАЕМАТЕЛЯ заплаща разноските по възстановяването им в двоен размер.
22.Наемателят е длъжен:
22.1Да не оставя ключа и свидетелството за регистрация в автомобила.
22.2Да ползва автомобила по предназначение и да го стопанисва с грижата на добър стопанин.
22.3При настъпване на злополука, щета или повреда да предприеме всички необходими мерки за спасяване, ограничаване и/или намаляване на щетите на наетото МПС.
22.4В случай на ПТП, кражба, щета, злополука или какъвто и да е инцидент, касаещ наетия автомобил спази изискванията на Закона за движение по пътищата и Правилника за неговото прилагане за протоколи и други документи, издавани от Полицията/КАТ/.
При настъпване на щетата/ злополуката, НАЕМАТЕЛЯТ е длъжен незабавно да уведоми НАЕМОДАТЕЛЯ за това, като съобщи и всички факти, обстоятелства и данни/имената на свидетели и др./ във връзка с нея, както и да окаже пълно съдействие на Полицията/КАТ/ за издаването на Протокол за ПТП, който е длъжен да предаде на НАЕМОДАТЕЛЯ и на застрахователната компания за изясняване на инцидента и нанесените щети.
23.Неизпълнение на задължението за връщане на наетото МПС от НАЕМАТЕЛЯ за повече от 24 часа от часа на връщане посочен в договора, се счита за обсебване и НАЕМОДАТЕЛЯТ уведомява компетентните органи, като си запазва и всички права по този договор. НАЕМАТЕЛЯТ декларира, че знае следните обстоятелства – наетата кола не е негова собственост; с настоящия договор колата му се дава да я държи, пази и управлява; наемателят няма право да третира колата като своя и ако стори това, отговаря по чл. 206 от наказателния кодекс за обсебване.
24.Ако НАЕМАТЕЛЯТ желае да удължи срока на договора, той трябва да уведоми за това НАЕМОДАТЕЛЯ не по-късно от 48 часа преди изтичане на договора и да сключи нов писмен договор.
25.НАЕМАТЕЛЯТ може да поиска продължаване срока на договора преди изтичане на срока му, включително и по телефона. В случай на съгласие от страна на НАЕМОДАТЕЛЯ, договорът се счита продължен с 24 часа. Така продълженият договор не може да бъде отново продължаван.
26.НАЕМОДАТЕЛЯТ си запазва правото да си върне владението върху автомобила, без предупреждение, по всяко време и за сметка на НАЕМАТЕЛЯ, ако автомобилът се използва от него в нарушение на настоящия договор.

V.СЪБИРАНЕ НА ДАННИ И ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

27. КАР 1 БГ ООД събира лични данни, като например лична карта (паспорт) и шофьорска книжка информация, пълното име и информация за контакт (телефон, електронна поща и улични адреси) данни, които наемателят доброволно предоставя. Тази информация е събрана преди подписване на договор за наем и когато НАЕМАТЕЛЯ прави промени и в он-лайн резервация, или се регистри да стане Кар 1 БГ ООД член безплатно през www.car1.bg. Събраната информация се използва, за да потвърдите процеса на резервиране и отдаване под наем, да се изготви фактурата, както и да изпрати потвърждение за резервация по електронната поща.
28. Ние сме се посветили на защитата на информацията, която събираме и да не се разкриват данните на трети страни с цел да се предотвратят злоупотреби. В случай, че НАЕМАТЕЛЯ наруши някоя от точките по договора за наем, Кар 1 БГ ООД може да предостави събраните данни до банковите институции, полицейски или други органи. С подписването на договора за наем, НАЕМАТЕЛЯ упълномощава Кар 1 БГ ООД да продължи с такъв превод.
29. Ако НАЕМАТЕЛЯТ дава информация за кредитна карта през сайта www.car1.bg за предплатени резервации, тази информация не е достъпна за Кар 1 БГ ООД. Всяка транзакция с кредитна карта в www.car1.bg се осъществява чрез „3-D Secure Server” технология за онлайн плащанията на БОРИКА (банка организацията за плащания, инициирани от карти), разработена от VISA. Когато натиснете върху „Плащане“ бутона на нашата он-лайн резервационна форма бивате пренасочени към Acquiring and Payment Getaway (APGW) на БОРИКА, и не сте вече в уеб страниците на Кар 1 БГ ООД.

VI.ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ
30.Всички изменения и допълнения на договора, както и всички документи, отразяващи изпълнението му са валидни, ако са направени в писмена форма и са подписани от упълномощени представители на страните.
31.За всички неуредени и произтичащи от договора случаи се прилагат разпоредбите на действащото законодателство.
Договорът се състави и подписа в два еднообразни екземпляра – по един за всяка от страните. Неразделна част от него е и приемо-предавателния протокол.