Превръщаме се в електронен концлагер, твърди депутат

21
Добави коментар
delian
delian

Промените в текстовете на Закона за електронните съобщения, касаещи следенето на трафична и GSM кореспонденция ще бъдат атакувани в Конституционния съд. Това заяви във Велико Търново депутатът от РЗС Цветан Цветанов, цитиран от БНР.

Партията на лидера Яне Янев разполагала с данни, че в един от мобилните оператори при регистрацията на предплатените карти, същите са били взимани, като от тях е снемана информация и най-вероятно всичко, което се е намирало на SIM картите като информация е било запаметявано на някакъв носител.

Това за нас е едно от първите проявление на произвола, който се създава по отношение на тоталния електронен концлагер, в който сегашното управление се стреми да ни превърне, категоричен беше Цветанов.

Според него промененият закон няма да доведе до значително увеличаване на разкриваемостта, а до това, че неудобни политически опонентите и икономически субекти ще бъдат манипулирани с този мощен инструмент. Върху тях ще бъде оказван натиск чрез скалъпване на компромати за оттеглянето им от политическия или икономическия живот, каза още Цветанов.

Facebook

Twitter

Google+