Хиляди по света пътуваха по голи крака в метрото

6
Добави коментар
user24
user24

понеделник, 11 яну 2010 г. 18:04 ч.

Хиляди хора в Западна Европа отбелязоха „Деня без гащи“, като събуха панталоните си в публичния транспорт. За първи път този ден е отбелязан в Ню Йорк през 2002 г. За да бъде всичко нормално обаче участниците са длъжни да се държат нормално в транспорта, като единствената разлика с другите пътници трябва да бъдат голите бедра.

Тази година в събитието се включиха повече от 3000 души в 43 града от 16 страни. Целта на хората е просто да се забавляват. Според правилата участниците трябва да влязат в мотрисите облечени и да си събуят гащите, когато влакът тръгне.

Те обаче трябва да се държат така сякаш нищо не се е случило – да си четат вестник или да зяпат през прозореца, без да обръщат внимание на възклицанията и удивлението на останалите пътници.

В сайта на събитието Improv Everywhere said участници от Австралия до Цюрих изразяват  емоциите, които са изпитали по време на возенето си без гащи.

Сара Джексън от Едмънтън в Канада например твърди, че се е почувствала свободна – въпреки че е било студено и не й е било много комфортно. Тя споделя, че любопитството и усмивките на хората не са я притеснили, защото се чувствала много удобно в бельото си.