Азербайджан следва Дубай с нестандартни сгради

4
Добави коментар
somebody
somebody

   Южнокорейската компания Heerim Architects & Planners, популярна със създаването на нестандартни сгради в Дубай, представи два уникални проекта на комплекси от бъдещето. Те са с наименования Full Moon и Caspian Plus и ще бъдат реализирани в азербайджанската столица Баку, като ще са разположени на един и същ залив, на брега на Каспийско море. Техните основни сгради ще бъдат изградени върху изкуствени полуострови и ще са предназначени за луксозни хотели, а останалите ще се използват за жилища, офиси и търговски площи.

Комплексът Full Moon ще включва хотел със същото име и две жилищни сгради, които ще се наричат Дворец на вятъра 1 и 2. Хотелът ще е във формата на пълна луна и ще представлява диск, който ще променя външния си вид в зависимост от ъгъла, от който се гледа. Този ефект ще е подсилен от различните фасади на сградата, като частта, към морето ще е изцяло стъклена, а обратната ще е покрита със светлоотразяващи шестоъгълни плоскости, наподобяващи медена пита. Full Moon Hotel ще е с височина 158м., като ще има 35 етажа и 382 стаи, разположени на площ от 104 182кв.м.

Другият комплекс, който ще носи наименованието Caspian Plus, ще обхваща хотел, три жилищни сгради и една с офиси, която ще е на 43 етажа, издигащи се на 203 метра височина. Неговият хотел ще се нарича Crescent и ще е във вид на полумесец. Разгърнатата му площ ще е 128 140кв.м., на която ще са разположени 32 етажа, 221 стаи и 128 апартамента.