Първите три стъпки към щастието

11
Добави коментар
sa6eto
sa6eto

Как да победим лошото си настроение, тъгата, раздразнението от една или друга случка в живота ни?

Освободи се!

Много ценна техника за побеждаването на негативните и ограничаващи мисли, които могат да ти попречат да се изявяваш на най-високо ниво, е методът за изключване на съзнанието. Когато негативна мисъл нахлуе в съзнанието ти, първо трябва да я усетиш и да имаш силно желание да я премахнеш. За да направиш това, отърви се от навика на негативното мислене като правиш неща, за да се откъснеш и сложи забрана на модела на ограниченото мислене.

Действай!

Когато лошата мисъл дойде, ощипи се и си кажи: “Аз съм силен и лошите мисли си отиват”. Или може да крещиш или да правиш каквото и да е нещо, което да отвлече вниманието ти от негативната мисъл. Като практикуваш тази техника, ще усетиш забележително намаляване на отрицателните мисли, постигайки пътя си към съзнанието на истинския победител.

Снабди се с добри приятели!

Набележи си три приятелства, които искаш да подобриш през следващите няколко месеца. Напиши имената на тези няколко хора и под всяко име напиши защо искаш да подобриш тази връзка, как планираш да го направиш и в рамките на колко време. Бъди креативен в стъпките, които предприемаш, за да покажеш уважение и че цениш този, който обичаш. Изпращането на лични бележки е чудесно, но помисли и за други възможности вариращи от романтичен пикник с партньора до ранен риболовен излет със стар приятел.

Успех! Това е само началото…