ПАМ Консулт – Добре дошли в ПАМ Консулт!

8
Добави коментар
parvanova
parvanova

Френската компания ALTOR Industrie (базирана в Клисон, Франция), е проектант, дизайнер и производител на готовите модулни бани за директно вграждане и монтиране  (“ready-to-install”) повече от 30 години.

Фирмата сама проектира, разработва, произвежда и сглобява своите продукти (около 10 000 модулни бани на година), които са много популярни.

 

В Европа тя е лидер и се е наложила в тази област, като покрива пазара в областта на здравното, общественото, образователното, хотелиерското, военното и друго строителство.

 

Този тип бани масово се използват при строителството и реконструкциите на хотели, студентски и всякакви други общежития, болници и поликлиники, домове за сираци, домове за възрастни хора и хора с увреждания, домове за военнослужещи, дървени къщи, за ремонти, реновации и обновяване на обекти, както и за всякакви сгради с високи санитарно-хигиенни изисквания. Баните са много подходящи и за къщи с гредоред.

 

– Изработени са от стъклопласт – композитни материали (полиестерни смоли) армирани с фибростъкло.

– Вътрешната повърхност е покрита със санитарен “гелкот” (gelcoat). Тя е антибактериална, с високи санитарни качества и лесна за поддръжка – условия, които се изискват за болници, санаториуми, домове за възрасти хора и хора с увреждания…

– Външна повърхост – необработена. Обшивката е по желание на клиента – гипсокартон, дърво, панелки и др.

– Релефен самоносещ под с регулиращи се крачета за нивелация (с изключение на баните за хора с увреждания, които са с мини рампички). Покритие – “AntiSlip” противохлъзгаща подова повърхност.

– Медна водопроводна инсталация

– Електрическата инсталация съответства на норма (NF C15100) – с еквипотенциални връзки.

 

Основните предимства са, че се спестяват много от строителните процеси (които изискват взаимно изчакване на различните стоителни бригади), малък брой на монтажниците и краткото време за монтаж.

– Времето за монтаж при нов обект на една готова модулна баня е 2-3 часа от 2 души

– Времето за монтаж при реновация на обект на една готова модулна баня е около 1 ден (от 2 души).

– По време на строителството,  разходите и сроковете за монтаж са предвидими и контролирани.

 

За разлика от баните, изпълнени по традиционния начин (за които се изискват определени минимални нормативни габарити), някои от моделите на модулните бани могат да се монтират и на много малка площ, благодарение на ергономичния си дизайн.

» Още за Altor Industrie…