Разкриха брутално убийство на заможен пенсионер (видео)

6
Добави коментар
petjor
petjor

Трима роми на възраст между 25 и 30 години са нападнали и убили по жесток начин дядо в Шивачево. Те са задържани за 72 часа, съобщиха на пресконферения днес в ОДП-Сливен, където бе изнесен отчет за работата на криминалистите.

Престъплението е от 19 декември миналата година, когато съседи открили безжизнено тялото на 76-годишния К.П. в къщата му на ул. „Иван Станев“ в Шивачево. При огледа е установено, че неизвестен нападател е разбил входната врата и по брутален начин е умъртвил домакина. Той е открит със завързани на гърба ръце и запушена уста.

Основната версия, по която тръгва разследването е грабеж. След близо едномесечна работа по случая разследващите попаднали по следите на извършителите. Оказва се, че участниците в престъплението са трима роми от района на община Нова Загора, които са криминално проявени и осъждани за различни кражби. В деня на убийството те били в Шивачево по друг повод, но разбрали че на ул. „Иван Станчев“ живее бивш миньор, който получава добра пенсия и държи в дома си значителна сума пари. Грабителите започнали да кроят план. Изчакали да мине полунощ и в 01:30 часа след разбиване на входната врата влезли в дома на жертвата. Така изненадали спящия мъж. Нанесли му жесток побой. Тримата разбрали, къде са скрити спестяванията на К.П. и го умъртвили. Стойността на отнетата сума е в процес на изясняване.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти