Практични идеи за озеленяването на балкона

14
Добави коментар
arita
arita

Свикнали сме да използваме терасите на жилището си главно за простиране на пране и за склад на излезли от употреба вещи. Рядко можем да видим балкон, организиран като кът за почивка или дори украсен с цветя. Обикновено причините за това са ограниченото пространство в апартамента, както и все по-отблъскващата заобикаляща ни среда.
Една от стъпките, които можете да направите е именно да се погрижите за собствения си балкон. Знаем, че сигурно не разполагате с много пространство, а и сте много заети, но ще се опитаме да ви убедим, че всичко е въпрос на желание и организация.
Обикновено пространството на балкона е ограничено. Затова го използвайте разумно и не го разхищавайте. Би било добре, ако използвате саксии, които са окачени на тавана, стените или парапета. Цветарниците, които са по-компактни, също са подходящи. Не правете грешка да наредите саксии по пода, тъй като те само ще пречат.
Съобразете избора на цветя, както и начина, по който ще ги разположите с микроклимата на вашия балкон. Например, ако изложението е южно, по-голямата част от растенията не биха издържали на жарките слънчеви лъчи през летните дни.
Ако решите да засадите на балкона си многогодишни растения, трябва да знаете, че през студените месеци ще е необходимо на приберете саксиите вътре в жилището си.

Категория: Други Добави коментар »