Алма PR и маркетинг: ДЕСЕТ МАРКЕТИНГ СЪВЕТА КАК ДА РЕКЛАМИРАТЕ БИЗНЕСА СИ

7
Добави коментар
mirios
mirios

Чувствате ли се незабелязани на пазара? Фирмата ви е малка или току-що стартирате бизнеса си? Ето няколко маркетинг идеи, които ще ви помогнат да станете забележими, при това без да ви струват почти нищо.

 

Как?

Ето няколко простички трика, с които да започнете:

   „От уста на уста”

 Методът „от уста на уста” е трудно контролируем, но е най-рентабилният и ефектен начин на реклама. Съставете списък на 50 души, които познавате, но рядко срещате – роднини, приятели, бивши колеги и др. Изпратете на всеки от тях дружелюбен имейл или картичка, за да ги запознаете с какво сте се захванали и какви са идеите и целите ви.

Помолете ги да споделят мнението си, да ви посъветват или да се свържат с всеки, който би могъл да се заинтересува от вашия бизнес. Не се притеснявайте, хората обичат да помагат.

 Съвместната работа може да изглежда плашеща, но има прекрасни начини да я превърнете в приятно предизвикателство. Не бъдете с нагласата, че трябва да продавате, продавате и само да продавате – правило номер едно в съвместната работа е да слушате. Всичко се свежда до умението да създавате връзки. Посетете някакво събитие, потърсете начин да помогнете на други хора. Задавайте въпроси, събирайте информация, предложете помощта си, дайте съвет – това е прекрасен начин да ви запомнят.

   Визитна картичка

 Вашата визитна картичка трябва да се отличава от останалите – направете я различна. Може да я отпечатате на необичаен материал или в интересна форма – използвайте въображението си. Напишете интересен бизнес съвет или специално предложение на гърба й. Включете снимката си – по този начин тя ще се възприеме по-лично, ще ви запомнят по-лесно и определено ще е по-трудно да бъде изхвърлена.

  Използвайте Интернет

 Мрежата е невероятно място да промотирате бизнеса си, но и много лесно може да се почувствате изгубени и незначителни. Ако все още не сте си направили уебсайт или искате да представите сайта си на определена целева аудитория, присъединете се към онлайн бизнес мрежа или портал – това е удачен и ефективен начин да подсилите своето присъствие в мрежата, да бъдете лесно откриваеми и достъпни.

   Прессъобщенията – полезни и ефективни

 Прессъобщенията са невероятен начин да спечелите последователи и регистрирани потенциални клиенти и да предоставите на хората актуална информация, за това какви са новостите във вашия бизнес, да представите услугите си, да споделите постиженията си и предстоящите събития. Подгответе стегнато и кратко резюме за всеки месец. Организирайте състезание или гласуване за интересно събитие, представете клиентите и доставчиците си. Използвайте този похват да изградите репутация на достъпен и полезен източник на актуална и ценна информация. Насърчавайте обратната връзка, коментарите, споделянето на мнения и съвети, като се стараете да направите общуването приятно и задушевно.