Алиса в страната на чудесата

1
Добави коментар

Алиса в страната на чудесата
Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Алиса в страната на чудесата
на Луис Карол
книга, която трябва да се прочете

Така седеше тя, затворила очи, и си мислеше, че се намира в Страната на чудесата, макар да знаеше, че щом ги отвори, и всичко пак ще изчезне…

Започни в началото и продължавай докато стигнеш до края: тогава спри (Алиса в страната на чудесата) “Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop” (Alice in the Wonderland)

Boryana Koparanova
Друга любима фраза е, че понякога за да продължиш напред, трябва да се върнеш назад.

Walt Disney Pictures представя Алиса в страната на чудесата 3D

Филмът е алтернативен прочит на две от най-обичаните книги в цял свят. Джони Деп е в ролята на Шапкаря, а Мия Васиковска е 19-годишната Алиса, която се завръща във вълшебния свят, където е попаднала като малко момиченце.
Там тя среща отново старите си приятели: Белия заек, Туидълди и Туидълдъм, Съсела, Гъсеницата, Котарака и, разбира се, Шапкаря. Алиса предприема фантастично пътешествие, за да открие съдбата си и да сложи край на тиранията на Червената кралица.
Сред звездите във филма са и АН ХАТАУЕЙ, ХЕЛЕНА БОНЪМ КАРТЪР и КРИСПИН ГЛОУВЪР
Режисьор – Тим Бъртън

Филмът на Тим Бъртън улавя неповторимата атмосфера на романите „Алиса в страната на чудесата” (1865) и „Алиса в огледалния свят” (1871) и ги пресъздава с изразните средства на авангардните технологии, запечатвайки най-обаятелните герои в литературната история.