Аржентина-водопадите Игуасу-Рио де Жанейро

3
Добави коментар
queen
queen

Програма 05 – 16 април 2012

05 април 2012: София/Буенос Айрес
Сборен пункт на летище София. Полет за Париж в 15.05 часа. Кацане на летище Шарл де Гол в 17.00 часа. Полет от Париж за Буенос Айрес в 23.20 часа.

06 април 2012: Буенос Айрес
Кацане в Буенос Айрес в 07.55 часа. Посрещане от фирмата партньор на агенцията. Трансфер до хотела Melia Buenos Aires Hotel 5* www.solmelia.com .
Сити тур на Буенос Айрес – турът започва от Плаза де Майо, където ще разгледаме Катедралата, след това продължаваме към традиционния квартал Сан Телмо, характерен с класическите и антични къщи; продължаваме към Ла Бока – мястото, където са се заселили първите преселници от Италия, ще видим внушителната “Бомбонера” – стадионът на Бока Хуниорс и уличката Каминито с пъстроцветните къщи и кафенета на емигрантите-бохеми. Ще продължим към Пуерто Мадеро и северната част на града, през централния площад Сан Мартин, докато стигнем потъналия в зеленина квартал Палермо.
Вечерта по желание посещение на танго шоу „Карлос Гардел” – шоу, което ще остави у вас незабравими спомени! Уникална възможност за наслада на виртуозни изпълнения от темпераментни танцьори и певци в родния град на тангото. Нощувка.

07 април 2012: Буенос Айрес
Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до курортното градче Тигре и делтата на река Парана или до Монтевидео – спокойната столица на Уругвай, разположена на бреговете на реката Рио де ла Плата. Нощувка.

08 април 2012: Буенос Айрес
Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия Гауча Парти с включен обяд. Това посещение на типичното аржентинско ранчо не може да бъде пропуснато! Ще опитате “емпанадас” и ще се насладите на прочутото аржентинско асадо (стек на жар), придружено от невероятните аржентински вина. Ще се насладите на местната фолклорна музика и танци, както и на демонстрация на уменията на гаучосите – южноамериканските каубои. А защо не и самите вие да пояздите кон? Нощувка.

09 април 2012: Буенос Айрес/Игуасу
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Игуасу. Кацане и трансфер до хотела. Настаняване в Mabu Thermas Hotel & Resort 5* www.hoteismabu.com.br . Разглеждане на водопадите от аржентинска страна – с малко влакче ще разгледаме Национален парк Игуасу, като по време на спирките ще продължим пеша за по близък достъп с водопадите и дъждовната гора. Най впечатляващото от тура е платформата, от която може да видите Дяволското гърло – най-големият водопад. Връщане в хотела. Нощувка.

10 април 2012: Водападите Игуасу
Закуска. Разглеждане на водопадите от бразилска страна, разположени в Национален парк Игуасу, сред тучна тропична растителност. Невероятна гледка към повече от 240 водопада. След обяд по желание можете да се насладите на Макуко сафари и да посетите Парка за птици. Придружени от специален гид ще започнем с разходка с открита вагонетка, продължаваща около 2 км навътре в джунглата, характерна със своята специфична флора и фауна. След това продължаваме пеша към река Игуасу, откъдето ще продължим с моторна лодка вълнуващото пътешествие до подножието на водопадите, наслаждавайки се на тътена и пръските на водата. Незабравимо! Накрая ще завършим с посещение на Парка за птици, разхождайки се из пътеки в джунглата, където ще имате възможността да видите едни от най-невероятните видове птици в света. Нощувка

11 април 2012: Водопадите Игуасу
Закуска. Свободно време за почивка и релакс. Вечерта по желание вечеря в ресторант с шоу програма. Ще имате възможност да наблюдавате невероятна шоу програма, представяща южноамериканската култура. Тя включва музика и танци основно от трите страни, чиито граници се събират близо до водопадите Игуасу – Бразилия, Аржентина и Парагвай, но също така ще видите елементи от фолклора на Мексико, Боливия, Перу и Чили. Нощувка.

12 април 2012: Игуасу/Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Полет за Рио де Жанейро. Кацане и трансфер до хотела. Настаняване в Astoria Palace Hotel 4* www.redeatlantico.com.br .
Сити тур на Рио де Жанейро с обяд, включващ хълма Корковадо и Захарната глава. Турът започва с панорамна разходка с автобус покрай плажовете Копакабана, Ипанема, Леблон и лагуната Rodrigo de Freitas. Пристигайки в подножието на хълма Корковадо ще продължим с удобно влакче, което ще ни разходи из красивия хълм, където статуята на Христос Спасителя се извисява над Рио и неговите плажове. Ще продължим към стадион Маракана, един от най-големите стадиони в света. Следващата ни спирка е катедралата Метрополитън, след което Praia Vermelha, откъдето ще продължим с лифт до Захарната глава, разкриваща една от най-впечатляващите гледки към града. Нощувка.

13 април 2012: Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. По желание екскурзия до тропически остров. След едночасов трансфер с автобус ще пристигнем в град Itacuruçá, откъдето със шхуна ще отпътуваме за целодневен круиз към тропическите острови на Рио – бели плажове, палми и кристално чисти води са част от този рай, приканващ ви за почивка и забавления. Включен е обяд на остров Itacuruçá. Нощувка.

14 април 2012: Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Вечерта по желание посещение на самба шоу с вечеря. Вечерята ще бъде в типичен бразилски ресторант, където ще бъдете изумени от изобилието от различни видове месо и месни деликатеси, приготвени на жар, придружени с разнообразие от салати, местни и интернационални ястия. След това ще станете свидетели на невероятно самба шоу с певци и танцьори, представящи бразилския фолклор и улавящи по незабравим начин ритмите на карнавала. Нощувка.

15 април 2012: Рио де Жанейро/София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището. Излитане от Рио де Жанейро с невероятни спомени в 16.20 часа.

16 април 2012: София
Кацане в Париж в 08.00 часа. Излитане от Париж в 10.20 часа. Кацане на летище София в 14.05 часа.