Български и турски военни се скарали заради термина „турско робство“

4
Добави коментар
irr
irr

Български и турски военни от мисията на НАТО в Афганистан са се скарали заради термина „турско робство“. Поводът е бил презентация на майор Даниела Благоева за националния празник, от която турски военни от мисията останали обидени.

Преди националния празник – 3 март, майор Благоева изготвя презентация по повод Националния празник на България и я разпространява във вътрешната информационна мрежа на ИСАФ в Кабул, което не е част от служебните й задължения. Националният командир на контингента полковник Петко Лилов назначава служебна проверка по случая, която установява, че в презентацията е допусната терминологична грешка в текста на материала, се казва в прессъобщение на военното министерство.

Полковник Лилов провежда още същия ден, 3-ти март, среща с Командващия регионалното командване „Столица“ бригаден генерал Левент Чолак, на която се изясняват обстоятелствата и случаят е приключен. На проведената двустранна среща в Афганистан турската страна била удовлетворена от навременната реакция на българското командване.

Майор Даниела Благоева продължава да изпълнява задачите си в мисията в Кабул на друга длъжност. Тя ще се завърне с планираната ротация на контингента.

Източник: bnews.bg

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели