Гениални прости неща – Цели печени картофи. На фурна.

6
Добави коментар
gossipgirl
gossipgirl

Прибрала си се късно от работа, защото с колежките сте изпили по едно бързо…кафе след работа. А вкъщи цялата орда от гладници те чака със светнали очи. Въртиш се, въртиш, но си толкова уморена, че не можеш да измислиш нищо, което да засити цялата армия, а и да е такова, че да не ти отнеме повече от половин час в приготвяне, мазане, бъркане и т.н.
Е, ние ти даваме едно страхотно предложение, на което малко хора биха могли да устоят.
Печени картофи, на фурна. Печени, но не както веднага си помислила – нарязани и в тавичка с месо, а цели, ако са по-дребни, или разрязани на две, направо във фурната. Какво по-лесно от това?

За 4 гладни гърла вкъщи ти трябват около 10-12 картофа – средно големи.
Просто ги измиваш старателно, а преди това пускаш фурната на 200 градуса, да загрее предварително. Щом ги измиеш, директно хвърляй във фурната, без да се притесняваш от нищо. Нужни са им около 30 минути, за да се изпекат равномерно.
А докато те се пекат, ти можеш да настържеш на ренде малко моркови, прибавяш една консерва сладка царевица, слагаш ги в една купа и заливаш с изцедено мляко. Получава се нещо като перфектната гарнитура-пълнеж на изпечените картофи.
Ако има по-капризни в семейството, предложи им топлия печен картоф просто разрязан на две и намазан с масло, а отгоре поръси с обилно количество сирене. Сама виждаш, че става всякак, стига въображението и наличните продукти в хладилника да си кореспондират добре.