Какво трябва да знаем за ремонта на апартамента

6
Добави коментар
admin24
admin24

Доверете се на професионалисти. Ремонта не е само къртене и мазане, модерните производствени процеси изискват дълбоки познания.
Най-много се кърти в банята и тоалетната, затова приключете там най-напред. Преценете дали да не започнете от тръбите, за да не се наложи преди поредния ремонт да се къртят плочките.
При къртене носете винаги защитни очила, защото отчупващи се части могат лесно да влязат в окото Ви

Ремонта на апартамента започва от далечната стая и завършва с коридора
Терасата е последна, тъй като там се съхранява цимента и другите строителни материали

За пълна подмяна на старата мазилка по цялата повърхност на фасадата или отделните етажи се препоръчва подмяната с разтвор цимент-вар или варови разтвори
За частична подмяна на старата мазилка (ремонт на места) трябва да се прилагат комплексни решения или решения, които са близки по състав на старата мазилка.
При поправката на стени със замазка е задължително да се изкърти замазката. Това лесно може да стане със специални инструменти за целта
При ремонт на цокли, за да се избегне засмукване на влага, трябва да се замаже с цимент, вар и пясък (1:1:3) или хоросан и цимент (1:3)
Когато мажете топла и суха повърхност преди поставяне на мазилката трябва да навлажните с вода
Ако лепите тапети на външни стени, добре е основата да не е гипс, а цимент
Ако тапетите ви са добре залепени може да боядисвате с латекс без да ги чистете. Забършете ги с влажна кърпа и след това нанесете латекса с валяк до насищане.
Ако вграждате в стена (с цимент или гипс) болт с главата навътре и с резбата навън, закривете вградената част под ъгъл около 30 градуса. Това ще увеличи устойчивостта на болта.