SidingBG – Внос, продажба и монтаж на винилен сайдинг.

67
Добави коментар
Sidingbg
Sidingbg

Какво е сайдинг?
Това е материал за облицоване на стените на зданията, който изпълнява две функции: Утилитарна (защитава зданието от външните въздействия, такива като дъжд, сняг, вятър слънце, а когато под него е положен топлоизолационен материал и от студ и топлина) и естетичека (декорира и придава завършен и привлекателин вид на сградите).
Първо сайдингът започва да се използва в Северна америка през XIX век. Рендосаните и боядисани дървени дъски се ковяли към фасадата под такъв ъгъл, че горната дъска леко покривала долната, като по този начин водата се оттичала свободно тях без да мокри стените. Такава обшивка започва да се нарича сайдинг.
През 50-те години на ХХ век с САЩ и Канада започва да се произвеждат винилни фасадни панели, много по-дълговечни от дървените дъски. Те не изизскват разходи за боядисване и лакиране, по-лесни са за монтаж и най-вече много по-евтини. Тези панели се наричат Винилов или винилен сайдинг. Освен от винил сайдинги се произвеждат от метал (металин сайдинг), фиброцимент (фиброциментов сайдинг), WPC – Дървопластов композит (Wood Plastic Composite) и т.н.

Винилов сайдинг
Той може да се използва при облицовка практически на всякакви фасади. Външно изглежда като обикновена дъска са облицовка, но не губи своя външен вид през годините и след 20 години ще изглежда така добре както и в началото. Даже и след резки сезонни промени в температурата, силни дъждове, студове и жеги. Освен това материалът от който е изготвен сайдинга се мие отлично с вода и практически не задържа прах и замърсявания.
Първият винилов сайдинг е произведен през 1959 година. В състава му влизат: Поливинилхлорид (PVC), който представлява повече от 80% от състава на винилния сайдинг и благодарение на него той е получил името си. В състава още влизат и вещества, които подобряват неговите физични и химически качества. Те му придават различни цветове и оттенъци, устойчивост на агресивни въздействия в околната среда, еластичност и дълговечност. От тях може би най-важен е Титановия диоксид, който служи за стабилизиране на структурата на сайдинга и издръжливостта неговите цветове. Той го предпазва вредното влияние на UV лъчения.

Дървен сайдинг WPC (Wood Plastic Composite)
Дървопластовите композити представляват еднородна смес от дървесни частици, полимер и други добавки. Така полученият материал притежава великолепни експлоатационни характеристики и може да се използва като алтернатива и на дървесината, и на пластмасата при агресивни метеорологични условия. Сайдингът произведен от WPC, успешно заменя натуралната дървесина, обработва се по същия начин и със същите инструменти като дърво, но той не се нуждае от боядисване, лакиране, не го нападат паразити и дървояди.
Прочети още>>

Предлагаме на вашето внимание няколко вида сайдинг: Винилен и такъв изработен от WPC (дървопластов композит).
Все по-популярен става виниловият сайдинг, от който разполагаме с няколко разновидности: