SidingBG – Внос, продажба и монтаж на винилен сайдинг. Винилен сайдинг.

90
Добави коментар
Sidingbg
Sidingbg

Сайдинг системите са модерен начин за облицоване на фасадите. Не само на жилищни, а и обществени сгради. Играят важна роля при защитата на стените от негативните фактори на околната среда, както придават на зданията атрактивен и модерен вид.

Винилният сайдинг представлява облицовъчни панели, които се монтиран на фасадата с помощта на дървена или метална скара . Това е нетоксичен материал, който дори след няколко десетилетия запазва своите декоративни качества. В сравнение с други материали, сайдинг панелът е много непретенциозен. Той няма нужда от пребоядисване като дървото, само периодично се измива.

Типовете сайдинг са доста разнообразни. Панелите се предлагат в различни цветове и нюанси. Възможно е също да вземете много по-различна текстура, като имитация на камък или тухла. Към днешна дата, виниловият сайдинг, може би най-икономичната технология за завършване на нови или ремонт на стари сгради. Това е така, защото за разлика от други строителни материали за фасадни покрития, сайдингът не изисква внимателно изравняване на стените. Не само това, под под неговата конструкцията лесно могат да се скрият почти всички строителни дефекти. Освен това монтажът може да се извършва по всяко време на годината.

Сайдинг профили и челни панели Стартиращата лента (начален бордюр) S21 се използва за закрепяне на най-долния ред сайдинги. Под него се монтира водобранната лайсна S26. След приключване на монтажа тя остава незабележима.

J-профилът S25 е завършващ профил и служи за окантоване на вертикалните ръбове при отворите на врати и прозорци. Незаменим е в облицовката на сложни и тъпи ъгли при еркери.

F-каналът S29 облицова челния ръб на покривната стряха и се свързва с первазните панели на подпокривното пространство. Стените се покриват с профили за хоризонтална облицовка – Сайдинг панели. Те са с размери 25 х 385 см. Има специални профили за вътрешни S23 и външни ъгли S22.

Завършващата лента S24 покрива хоризонталните ръбове на отвори. Когато стените са по-дълги от размера на сайдинг панелите, те се свързват с Н профила S28. При облицоването на страниците на отворите на врати и прозорци се използа профил S27, като вътрешната му страна се покрива от завършващата лента S24.

Независимо дали става дума за изграждане на нова или облицоване на стара сграда, винилните сайдинги трябва да се монтират върху носеща конструкция. Тя може да е метална или дървена.

За конструкцията, могат да се използват поцинковани метални CD и UD профили Те се поставят на разстояние 50-60 см една от друга, като за хоризонталните сайдинги се ориентират вертикално, а за вертикалните – хоризонтално. Профилите задължително се слагат и около отворите за врати и прозорци, на всички ъгли и при обиколката на къщата, при мястото на започване на подреждане на облицовката и при нейното завършване.

Ако се използват дървени летви те са с размери 3х4 см. Дървеният материал може предварително да е обработен с импрегниращ препарат, предпазващ дървесината от гниене, плесени и насекоми.

При облицовката профилите се закрепват към стената посредством директни окачвачи, се фиксирани към стената с дюбели. Когато се използва дървен материал скарата се фиксира към стената директно с дюбели.

Разстоянието между елементите на скарата се запълва с изолационен материал – минерална или каменна вата, пенополистирол или друг подходящ за случая изолационен материал. Най-подходяща е каменната вата с дебелина не по-малка от 5 см и плътност не по-ниска от 30 кг/м2 .