Петинг – алтернативното удоволствие

8
Добави коментар

Петингът е вид сексуално взаимоотношение, които придобива все по-голяма популярност днес, но всъщност датира още от началото на 20 век.

По времето на сексуалната революция от 1960 г. в САЩ е имало модернистични течения. Едно от най-характерните неща за този период са така наречените „петинг партита“, които са се организирали масово, но тайно от обществеността. Какво представлява?

Най-общо петингът означава стимулация на ерогенните зони на партньорите, но без реално сексуално проникване. Това включва докосване, прегръдки, игра с ръце и език по цялото тяло. Петингът продължава дотогава докато и двамата партньори получат оргазъм, без реално да са стигнали до сексуално проникване.

Тъй като това е термин с произход от САЩ, този вид удоволствие няма еквивалент на други езици, а е взаимствано от английски ( to pet – галя ) и до края на 20 век вече е всеизвестно в цял свят под това название.

В интерес на истината, петингът до много голяма степен се припокрива с любовната игра. Разликата е в това, че в любовната игра, не винаги и двамата партньори стигат до оргазъм, тя служи по-скоро за загряване на страстите и подгряване на телата за предстоящото полово сношение.

Какво включва?

Както вече споменахме петингът включва най-общо стимулиране на ерогенните зони на партньора. Освен гърдите и интимните части, става въпрос и за цялото тяло – шията, гърба, коленете, китките, стъпалата и каквото откриете, че възбужда вашия партньор.

Освен получаващият, и отдаващият ласките също се наслаждава на това любовно изживяване. То е изключително нежно и чувствено. Петингът може да се осъществи посредством галене, докосване, стимулиране на отделни точки с ръце, език или други предмети.

Петингът може да се осъществи дори през дрехи, но усещанията не са така обострени. Преимущества

1. Петингът помага на двама партньори да опознаят взаимно телата си, какво харесва всеки от тях и къде обича да бъде докосван. Това допълнително ги сближава, защото самото изживяване е изключително интимно.

2. Петингът преди непосредствен сексуален контакт, помага на тялото да се настрои, да се възбуди и да е готово преди самото проникване. Много жени се нуждаят от стабилна доза петинг преди да са готови за сношение, защото нежният пол по-трудно се предразполага към интимен контакт. Много често мъжете допускат грешката да съкратят твърде петинга преди проникването, което оставя у жената впечатление за не толкова удовлетворяващ сексуален контакт.

3. Петингът е идеален при млади хора, които не са готови още за секс, но въпреки това изпитват потребност от сексуални усещания. Хубаво е по-рано да усвоим тънкостите на любовната игра, за да се научим как да отдаваме повече удоволствие не само на настоящия, но и на бъдещи партньори. Често мъжете въобще не са наясно с тялото на една жена, още повече с местата, които трябва да докосват, за да я доведат до оргазъм.

4. Петингът е абсолютно безопасен. Не може да се заразите от болести, предавани по полов път. Единственото, от което трябва да се пазите са инфекции. Ако партньорът ви е с мръсни ръце и ви докосва по цялото тяло, е възможно да раздразни най-нежните ви зони, които са и най-податливи на възпаление.

Много хора имат навика да заклеймяват различните изживявания непременно като неправилни, лоши и непозволени. Петингът е различно усещане. Но той, в самата си същност, не е нито опасен, нито се отклонява от нормите. Напротив, това е страхотно изживяване, което събужда любовта към секса. От интимно съприкосновение с любимия, то се претворява в красиво изкуство.

22. 05. 2008 г./ Радостина Пеева