Лесен и функционален градински контейнер

23
Добави коментар
lucynda
lucynda

Лесен и функционален градински контейнер

12.04.2010 г.

Ако искате да унифицирате дизайна на градината, терасата или верандата си, използвайте няколко обикновени бетонови павета за настилка, за да създадете серия от практични контейнери за растения с формата на куб.

Какво Ви е необходимо:

* четири бетонови павета (квадратни или правоъгълни) * лепило за бетон * предпазни ръкавици

Как да ги направите:

1. Предварително почистете добре четирите павета. Поставете ги едно до друго, така че да формират куб (използваните тук павета са с размери 30 х 30 см. и 20 х 40 см.). Наклонете назад едно от тях и нанесете линия от избраното лепило по страничните ръбове на павето. Направете същото и с останалите павета, за да залепите всички ръбове на куба.

2. Поставете дъното на контейнера – нанесете лепило на няколко места по протежение на целия му ръб, като не поставяте лепилото  в линия, а на точки, за да се оформят малки дренажни отвори. Отгоре поставете едно или две павета и оставете лепилото да изсъхне добре за поне 24 часа, преди да го преместите и използвате.

3. Преместете бетоновия контейнер – саксия на желаното място и засадете в него растенията, които сте избрали. Можете да подредите и съчетаете контейнерите, за да оформите малък градински кът.

Източник: DiyIdeas.com
Посещения: 2924