Мики Рурк е Чингис Хан?

14
Добави коментар
operationkino
operationkino

Мики Рурк е Чингис Хан?

от fpsy » 26.04

Изключително глупаво и елементарно от наша страна е, но в момента, в които чухме Мики Рурк и Чингис Хан в едно изречение, си помислихме: „нищо чудно с тази физиономия”. Не сме сигурни дали външният вид на Рурк се промени така драстично заради пластични операции или от големия побой, който той понасяше на боксовия ринг, но е факт, че лицето му в момента е идеално за роли на злодеи и психопати. Сега, не сме ние тези, които ще определят Чингис Хан като такъв, но със сигурност името му се е превърнало в олицетворение на свиреп воин-завоевател.

Между снимките на „Immortals” на Тарсем и рекламната кампания около “Железният човек 2” Мики Рурк потвърди слуховете за участието си като легендарния монголски пълководец Чингис Хан във филма по сценарий на Джон Милиус, който ще се заеме и с режисурата. Милиус е познат на българските зрители най-вече с „Конан Варварина”, „Red Dawn” и „Farewell to the King”, както и със сценариите си на класики като „Мръсния Хари” и „Апокалипсис сега”.

„Прочетох сценария и както знаете, човекът е известен със здравите си истории. Той е написал „Конан”, „Мръсния Хари” и „Апокалипсис сега” и ще бъде интересно да видим как работи зад камерата. Аз съм в ролята на Чингис. Джон е написал сценария от гледна точка на сина и внука му, затова как те възприемат митичната му фигура. Виждаме го чрез поредица от реминисценции, когато той е на около 40.”

Рурк казва още, че една от причините да приеме ролята е любовта на Чингис Хан към кучетата.„Монголците използват кучета във битките си и повечето от тях не оцеляват. В един момент от сценария той казва: „Задръжте кучетата!”. Той се грижи за тях. Това ми харесва.”

За тези, които се надяваха, че след „Джони Хубавеца”, Мики Рурк и Уолтър Хил отново ще работят заедно по доста дискутирания „St. Vincent”, Рурк казва, че няма да се случи.

Пусни коментар