Небесни Красоти :: Сектата на Муун и България в последните 20 години

16
Добави коментар
arc-en-ciel
arc-en-ciel

Д-р Муун е собственик на най-влиятелния консервативен вестник в САЩ – “Вашингтон таймс”. През неговия вестник са минали доста български журналисти на специализация

Църквата на обединението, Сун Мьонг Муун, Сектата на Муун, секта
Муун и България в последните двадесет години

Камбана подарена от „Месията“ озвучава комплекса „Знаме на мира“

В последните 20 години интересът на Българите към Корейския религиозен лидер, Сан Мьон Муун бе целенасочено подтискан с пропагандна негативност наредена от Държавна сигурност, поради ролята на д-р Муун в разпадането на Комунизма. Нарични в пресата ни под различни имена, като „сектата на Муун“, „Мунисти“ и т.н. всъщност се оказват световно призната верига от Неправителствени организации със специален статут в ООН.

Това обяснява защо всеки път когато БСП бе на власт негативните кампании срещу д-р Муун набираха сила. Водачът на „Обединителната църква“ Сан Мьон Муун основава през 2005 година Федерация за вселенски мир. В България срещата за учредяването се проведе в столичния хотел „Шератон“. Това е основната организация обединяваща целите и усилията на д-р Муун за мир. Чуват се коментари на запознати политолози, че тя върши повече за мира от което и да е правителство и дори от Обединените нации.

Знаете ли че:

Д-р Муун е собственик на най-влиятелния консервативен вестник в САЩ – “Вашингтон таймс”

През неговия вестник са минали доста български журналисти на специализация

Много деца на видни български политици се дипломират в университета на преп. Муун

Нежелаещите учението на д-р Муун да се чуе в България са гологлавите, бандитите и лумпените

Днес приносът, на така наречените „Обединители“, в световните усилия за мир са добре известни на държавни глави и правителства. Пионер в борбата за човешки права и десетократен конгресмен, преп. Уолтър Фаунтрой отбеляза: „Аз подкрепям напълно преподобния д-р Сан Мьон Муун, защото той влага всичките си финанси и целия потенциал на организациите му за две основни цели; мирът и семействата.” Сенатор Лари Преслър добави: „Моето възхищение от Д-р Муун и съпругата му нарасна безизмерно. Неговата енергия, визия и отдаденост на каузата на мира са несравними в историята на човечеството.” Критиците сами го наричат „жив Бог“ макър това да не отговаря на Обединителните разбирания. Спроед тях Бог е един и е навсякъде и във всичко, така че да се говори за човек който бил жив Бог е един глупав но добре дошъл комплимент, но нищо повече. По скоро всички хора сме създадени като деца на Бога и би трябвало да сме единни с Неговото сърце, така както Исус е бил.

Първите мисионери и Комунизма

Присъствието на Обединителите в България не е от вчера. Мисионери пристигат в страната ни още преди 1989 г. Мисионерите им в бившия съветски блок са били в секретна нелегалност преди това. При откриване от Комунистическите власти, някои от тях са загубили живота си. В страни като Чехия повечето от първите членове са били изпратени по затворите. За наше учудване кореецът среща у нас всеотдайната и искрена подкрепа в лицето на… неназована дъщеря на висш партиен водач.

Движението на д-р Муун: Неправителствени организации за премахване на сектанството, деленията и бариерите

Още през 1988 г. Муун успява да пробие в Българските атеистични среди, като организира научна конференция на екологична тема във Варна със съдействието на Съюза на учените в България. Форумът се провежда от Професорската академия за световен мир (ПАСМ). Невежите все още повтарят шаблонното, „Това е един от многото му паравани“, но реалността е, че точно това представлява Обединителното движение на д-р Муун. То работи с хора от всички религии, от науката, политици, медиите… с единствената цел за постигането на Световен мир и премахване на бериерите и предразсъдъците между хората. Д-р Муун заявява, „“Бог не стои зад бариерите на религията или културата. Те не са нищо друго освен трикове на дявола. Той ги е използвал, за да управлява над човечеството в продължение на десетки хиляди години“, заявява Преп. Муун. „Кой друг метод, ако не смесените (междурелигиозни, междунационални, междурасови) бракове ще даде възможност на бели и черни, юдеи и мюсюлмани, ориенталци и западняци да заживеят като едно всеобщо цемейство.“ Децата от тези бракове не ще носят в себе си предразсъдаците от миналото. Негативния образ за масови сватби в медиите не отговаря на въпроса, защо вече над 100 милиона семейства са участвали в тях. Но когато чуе ценните идеи зад тях всеки морален човек е вдъхновен.

България благодари на преп. Муун

Не е тайна, че десетки политици в България също осъзнават ценността на уението му още от самото начало. На два пъти делегации от десетина видни политици посещават домът му. България приема с благодарност дарената от ПАСМ корейска камбана, която е закачена в мемориала „Знаме на мира“. Години по-късно, България ще покани д-р Муун за спонсор на елитните ни Балетни фестивали във Варна. Първата лейди на нацията лично ще покани снахата на преп. Муун в резиденцията и изрази своята благодарност. Но алогично в медиите ще продължат да се прокарват невежите негаивности прикрити под плашещи термини за „секта“, „сектата“ и т.н.

Веднага след падането на Берлинската стена д-р Муун влага огромни усилия да предотврати моралната деградация в Източна Европа. Той допринася много за мирния процес на „Перестройката“. През 1990 г. организира среща в Москва със съветския лидер Михаил Горбачов. Това е част от поредицата Световни Медийни конференции с които той е отворил пътя за „Перестройката“. Още на следващата година Британската академия за световен мир, финансирана от корееца, провежда научна конференция в София за „Пост-комунистическото развитие“. Всъщност това стартира вълната от медиийни негативности по нареждане.

Негативните атаки, манипулирани от ДС, умело фабрикуват истории за това как биват омайвани новите членове. Под тяно водене медиите използват термини, като „Сектата“, „тактика за вербуване“ и какво ли още не. Стига се дори до нелогични обвинения, че да станеш член, трябвало първо успешно да се самоубиеш. Всичко това цели само едно – да предотврати хората да чуят истинската същност на учението на д-р Муун. Какво ги плаши толкова? Защо разпространяваните негативности не отговаря на действителността? Защо целта им е да направят всяко полезно за обществото дело да звучи страшно? Разбираме това едва когато осъзнаем ролята на Вашингтон Таймс в падането на комунизма.

Негативността рекламира Муун

Но негативността досега не е била ефективна да спре безспирния Кореец. Ефекта е по-скоро обратен. В момента в който хората се запознаят с истинското учение и дейност на Обединителите, на тях им става пределно ясна плиткоста на негативностите. Оказва се че много интелигентни и способни хора се присъединяват точно поради негативностите; те веднага виждат контраста между обвиненията и реалността. За тях е ясно, че негативността е манипулирана, понеже тези хора наистина правят нещо добро.

Как се установява на българска почва църквата на Муун? Тя регистрира през 1991 г. центъра за лингвистично обучение „Логос“ със седалище в София. Това разбира се е под покровителството на Международната школа за етническа и религиозна толерантност. Така започват да се разпространяват идеите на преп. Муун, изнасяйки лекции в различни университети в София, Пловдив и Благоевград. Полицията обаче бързо показва комунистическите си нрави. За толерантност към религиите не може и да става въпрос. По нареждане отгоре полицаи без разрешение влизат и изземват лични вещи, пари, снимки, книги на членовете. С едно обаждане, по стар комунистически маниер, са блокирани обществени събития на организацията под предтекст за опасност от пожар и други подобни.

Междувременно обаче движението на преп. Муун се развива бързо и успешно. У нас започват да развиват дейност много от Обединителните организации: КАРП, Женската федерация за световен мир, Българската асоциация на доброволците, Фондация Ашока, Семейната фондация за световен мир и единство и др. През 1992 г. Асоциалцията за обединение на световното християнство, наричана накратко „Обединителната църква“, също подава заявление за регистрация от Дирекцията на вероизповеданията. Въпреки, че регистрацията е просто формалност, да се отбележи че съществува такава, понеже всеки има законното право да вярва в каквото поиска и държавата няма право да се намесвя в това, в България пост-комунистическия манталитет се оказва не по-различен от комунистическия. До момента тази асоциация не е в списъка на съществуващите църкви. Но тя така или иначе е официално регистрирана в България като НПО. Не само това, но България, като членка на ООН е длъжна да признае специалния и статут с който Организацията се ползва в Обединените нации.

Стоян Ганев и Муун

Въпреки яростните негативни атаки, „църквата“ на Муун спечелва привърженици и сред политическия и интелектуалния елит у нас. Точно в средите на будните хора коит не се манипулират лесно, а са способни да мислят и виждат нещата сами. Не е тайна, че в нейните дейности участват професори като Нансен Бехар и Цветан Кардашев.

Във всички случаи най-известният българин, свързван с Муун, е бившият външен министър Стоян Ганев. На негативните обвинения Ганев отговаря, „Добре, но на тази конференция беше и Джордж Буш-старши. И той ли е човек на Муун? Между другото, Муун е собственик на най-влиятелния консервативен вестник в САЩ – “Вашингтон таймс”, което означава, че едва ли е такова страшилище за американската демокрация. Между другото, през неговия вестник са минали доста български журналисти на специализация.“ Като председателстващ 47-та сесия на Общото събрание на ООН, Ганев често прдставя речите на корееца, наречени „Послание на надеждата“. Дълги години след това българският политик е преподавател в спонсорирания от Муун университет в Бриджпорт, щата Кънектикът. Много деца на видни български политици също се дипломират там.

През ноември 1993 г. съпругата на корееца, Хак Джа Хан при своето световното турне, се отказа да пристигне у нас след манипулирана негативна вълна от протести и заплахи. За да оправдаят негативността като обществено безредие, от Държавна сигурност изпращат „Скинхедс“ – гологлави лумпени, на които е платено да направят безмирици, счупят нещо и т.н.

Излиза, че нежелаещите учението на д-р Муун да се чуе в България са гологлавите, бандитите и лумпените, а привържениците на тази идея са всички нормални, морални и здравомислещи хора.

Църквата на обединението, Сун Мьонг Муун