трънки и блогинки

27
Добави коментар
baidalai
baidalai

Заведенията на McDonalds в България са франчайз, ресторантите KFC също са учебникарски пример франчайз на верига за бързо хранене. Също такъв пример за франчайз, но на бързосмилаеми идеи са и националистите ни. Бърз разказ по лозунгите от първомайското шествие на наричащите се истински българи и патриоти, които твърдят, че милеят и защитават българското.

Черните знамена за мен са традиционен символ на анархистите, но в случая са ги носили от Национална съпротива, които са и организатори на шествието. Те са български клонинг на Nationaler Widerstand и горя да узная какво мислят немските им батковци за това, че сами се наричат НациоАнална Съпротива.

Лозунгът „Свободен, социален и национален“ също идва от Германия, където не е добре да използваш думата национален пред социален. По тези причини крайно-дясната NDP е избрала съчетанието за лозунг и платформа.  Оригиналът е от песента на Frei, Sozial und National (текст) на Andre Lüders, но тази песен, по-добре обяснява какви са им проблемите.

„Няма да плащаме за вашата криза“ пък е международно познат лозунг, преписан от изглежда идейно близките до Расате крайно леви, марксисти и социалисти.

„Кръв и чест“, очевидно не милеят за „труд и разум“, а са част от Blood and Honour. Може да видите келтския кръст, който е основа на логото на  StormFront, които са убедени, че всичките им проблеми са следствие от превъзходството на тяхната раса.

Анти Антифашистите, както личи по името им, са едни позитивни хора. Борците срещу борещите се срещу тях са силни в художествената самодейност, a името им се свързва единствено с лумпен-хулигански прояви. Същите са от C18 или Combat 18, което е добър пример за кодирането на букви в цифри. 18 са A и H, което са инициалите на любимия вожд. Ако срещнете неочаквано числото 88 може обяснението да е съкратеното на HH, което означава Heil Hitler.

Всички се обединиха да скандират „Българио, събуди се!“ – буквален превод на Deutschland Erwache – лозунг на Национал-социалистите на Хитлер. Група „Бранник“ има даже и песен по темата, та може и да са си тананикали.

На българските националисти им липсват не само собствени лозунги и позииции, но и мисъл и мнение за случващото се в България. Преписвайки чуждите послания, на практика се оказа, че вече не комунистите, а националистите са силните интернационалисти. Остава да учредят и Патриотически интернационал и да въздигнат лозунга „Националисти от цял свят – обединявайте се“.